Kyllingeleverparfait
- 6 Personer
Ingredienser
0.5 kg | kyllingelever fersk |
2 stk. | æg |
250 g | smeltet smør |
0.5 dl. | cognac eller lign. alkohol |
lidt | salt |
lidt | peber |
200 g | smør |
0.5 stk. | vaniljestang (kornene) |
Tilbehør
- | godt brød |
- | ribsgele |
Sådan gør du
-
1Kyllingeleverne ordnes for sener og brunes herefter af på en brandvarm pande i 10 sekunder.
-
2Kom kyllingeleverne i blenderen og slå æggene i. Blend ved medium hastighed.
-
3Hæld det smeltede smør i blenderen i en tynd stråle. Blend cognac i, og smag til med salt og peber.
-
4Forvarm ovnen til 120 grader, og for en foliebakke til 1 liter med bagepapir. Læg levermassen i foliebakken. Luk den med et låg af stanniol og sæt den i et vandbad i ovnen, hvor den nu bages til en kernetemperatur på 62 grader. Køl ned natten over.
-
5Sørg for, at de 200 g smør har stået ved stuetemperatur i en god time. Pisk blød og luftig med vanilje. Vend parfaiten ud på en tallerken og smør den op med vaniljesmørret på top og siderne, som var det en kage. Kom den på køl 30 min. og vend den, så den sidste side også kan smøres op. Køl igen i min 30 min.
-
6Skiverne kan med fordel skæres med en varm kniv, så bliver de pænest.
-
7Server med grillet brød og hjemmelavet ribsgele.