Vintersalat med brasede kartofler og pocheret æg
AFTENSMAD

Vintersalat med brasede kartofler og pocheret æg

Med 2 slags kål, brasede kartofler og pocheret æg kan denne ret spises som et måltid i sig selv. Vi har stegt kartoflerne i en rest andefedt fra julebordet. 
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g kartofler kogte
lidt olie
8 blade grønkål
1 stk. 
æble
4 dl. Snittet rødkål
1 dl. piskefløde
1 tsk. citronsaft
1 tsk. mayonnaise
1.5 l. vand
3 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. fint salt
4 stk æg store

Sådan gør du

  1. 1
    Skær kartofler i mindre stykker, og steg dem meget sprøde. Rib grønkålsbladene, og del i mindre stykker. Skær æble i tynde skiver. Anret grønkål, rødkål og æbler i stor skål eller på fad.
  2. 2
    Rør fløde med citron og mayonnaise i en skål.
  3. 3
    Sæt en gryde med vand over. Tag en hulske frem. Kom eddike og salt i det kogende vand. Skru ned, så vandet blot simrer.
  4. 4
    Knæk et æg i en lille kop. Hæld nu forsigtigt ægget i vandet. Saml det let med hulskeen. Du kan pochere to æg ad gangen. Lad dem simre i cirka 2 minutter.
  5. 5
    Kom kartofler på salaten. Top med æg og dressing.