Hvordan skræller jeg mangoen?
Hvordan skrælles en mangofrugt nemmest?
Ellen Timm, Kjellerup
Svar fra Winnie From Thesbøl
Den nemmeste metode er at lægge frugten på højkant og skære »kinderne« af den, det vil sige skære frugten igennem på begge sider af den flade sten.
Læg herefter hver halvdel på skærebrættet med skindsiden nedad, og skær med kniven igennem kødet, men ikke skindet, i et ternet mønster.
Tag de to dele op, og skub skindsiden opad, så kødet kommer til at stå op som piggene på et pindsvin. Herefter kan man enten spise bidderne én efter én eller lægge kniven fladt mod skindet og skære »piggene« af skindet.
Rundt om stenen sidder noget kød tilbage. Skær et snit gennem den strimmel skind, der sidder på, og træk det af. Læg stenen ned, og skær kødet af langs med stenen.
Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.