Undgå duggede ruder - få mindre fugt på forruden

Koldt vejr er lig med en dugget forrude. Blæseren skal køre på højtryk for at få bugt med fugten, men der er et par simple metoder til at minimere mængden af dugplamager på forruden. Jacob Mortensen fra FDM giver de gode råd til at undgå duggede ruder.
Dugget forrude på bil

Et meget simpelt, men ikke desto mindre vigtigt råd er, at få luft ind i bilen. Sørg for, at dit ventilationssystem trækker luften udefra i stedet for at cirkulere den.

Rengør ruden

Hvis dine forrude er plastret til i snavs, er det med til at give duggen gode vilkår. Fugten sætter sig i snavset og får længere levetid, jo mere snavs der er. Start derfor med at gøre ruden ren, så fugten får færre tilflugtssteder.

En god efterbehandling af den rengjorte rude er en tur med opvaskemiddel. Opløs lidt opvaskemiddel i vand, og gnub det på ruden med en klud. Tør efter med en tør og ubrugt klud. Det gør det vanskeligere for duggen at sætte sig fast.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ryd op i bilen

Ligesom snavs på forruden er snavs i bilen også med til at binde fugten. Flyder det med gamle aviser, tøj og klude i bilen, så ryd op og få dem ud. Støvsug bilen og ryd op, det giver sværere betingelser for fugten.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Få luft ind i bilen udefra

Et meget simpelt, men ikke desto mindre vigtigt råd er, at få luft ind i bilen. Sørg for, at dit ventilationssystem trækker luften udefra i stedet for at cirkulere den samme luft inde i bilen.

Brug aircondition 

Har din bil aircondition, så udnyt det. Din aircondition vil trække tør luft ind, og det får has på de duggede ruder hurtigere. Når du nu er i gang med din aircondition, kan det betale sig at tjekke om pollenfilteret er stoppet til, det er nemlig også vigtigt, når det kommer til at mindske duggen.

I øvrigt er det godt for din aircomdition at være regelmæssigt i brug; det forlænger levetiden på anlægget.

Smid fugten i bagagerummet

Undgå at slæbe en våd jakke eller en nyvasket frisure ind i bilen. Hav tørt hår, hvis det er muligt, og hvis du kan holde kulden ud i et par minutter, så lad den våde jakke ligge i bagagerummet.

Læs mere om