Gå til hovedindhold

Secondary menu (burger)

  • Forbrug
    • Klima & natur
      • Affald
      • Biodiversitet
      • Emballage
      • Klima
      • Natur
      • Skove
      • Økologi
    • Ferie & højtider
      • Attraktioner
      • Camping
      • Ferie i Danmark
      • Ferie
      • Gratis oplevelser
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
      • Rejser
    • Dagligvarer & økonomi
      • Coop
      • Dyrevelfærd
      • Forsikringer
      • Indkøb
      • Privatøkonomi
      • Reklamer
      • Supermarkeder
    • Internet & teknologi
      • El
      • Elektronik
      • Mobiltelefoner
      • Teknologi
      • Tv
    • Hus & have
      • Biler
      • Blomster
      • Bolig
      • Cykler
      • Genbrug
      • Opvaskemaskiner
      • Støvsugere
      • Tøj
      • Vaskemaskiner
  • Sundhed
    • Kost & ernæring
      • Fedt
      • Kalorier
      • Kolesterol
      • Kost
      • Kostråd
      • Kosttilskud
      • Proteiner
      • Slankekure
      • Vitaminer
      • Vægt
    • Krop & helbred
      • Corona
      • Fødder
      • Hjernen
      • Hjertet
      • Læger
      • Medicin
      • Menstruation
      • Negle
      • Smerter
      • Sygdom
      • Tarme
      • Vaccinationer
    • Motion
  • Mad
    • Køkkenråd
      • Bagning
      • Børn i køkkenet
      • Grill
      • Holdbarhed
      • Køkkengrej
      • Madplan
      • Madspild
      • Opbevaring
      • Smag
      • Stegning
      • Syltning
      • Tilberedning
    • Madvarer
      • And
      • Avocado
      • Chokolade
      • Fisk
      • Flæskesteg
      • Grød
      • Kaffe
      • Laks
      • Pandekager
      • Pizza
      • Sushi
    • Måltider
      • Aftensmad
      • Desserter
      • Frokost
      • Juleopskrifter
      • Madpakker
      • Mellemmåltider
      • Morgenmad
      • Mormormad
      • Nemt&grønt
      • Simremad
      • Snacks
      • Sommermad
      • Sund mad
      • Vegetar
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Bagværk
    • Hurtig aftensmad
    • Aftensmad
    • Uden kød
    • Frokost
    • Gæstemad
    • Salater
    • Fisk
    • Snacks & tilbehør
    • Desserter
    • Drinks
  • Podcast
  • Tegn abonnement
  • Krydsord & Opgaver
  • Konkurrencer
  • Nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Arkiv

Main navigation

  • Forbrug
  • Sundhed
  • Mad
  • Opskrifter
  • Krydsord & Opgaver
  • Tegn abonnement
  • Konkurrencer
  • Nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Arkiv
ANNONCE
ANNONCE

Brødkrumme

  1. Forbrug
  2. Hus & have
  3. Rengøring
  4. Video: Sådan rengør du radiatoren
ANNONCE
ANNONCE
rengøring

Video: Sådan rengør du radiatoren

Radiatoren er et sted, hvor der kan samle sig store mængder støv. Her får du Fru Grøns bedste råd til en ren radiator.
Tekst: Bolius.dk | 08. december 2015 |

Læs mere:

  • Her er tandbørsten genial til rengøring

Læs mere om

rengøring
husholdningsråd
Børn i køkkenet
Børn i køkkenet på Blågård Skole i København
Børn
Gider du have børn med i køkkenet?
Mange børn vil gerne være med, når der skal hakkes og snittes til familiens aftensmad, men faktisk er et rekordlavt antal på kun 9 % af dem med i køkkenet på en typisk hverdagsaften. En travl hverdag, manglende forældrekompetencer og mere convenience-mad trækker børnene væk fra rivejern og røremaskine, men det går ud over deres madmod, køkkenkompetencer og i sidste ende deres livsduelighed, advarer eksperter
  • Børn

    Sådan får du dit barn til at elske at lave mad

  • Børn

    Find Brugsens Børnekogebog og alle opskrifterne

  • Børn

    Mad til børn: 30 nemme retter, dine børn vil elske

  • Børn

    Aftensmad med børn: Stil anderledes spørgsmål og gør måltidet til en leg

  • Børn

    Sådan indretter du køkkenet til børn

  • Børn i køkkenet

    Det rene barnemad: Sådan laver du mad med børn

  • Kager

    Det er barnemad - marengslorte

Børn laver mad i køkkenet
Børn i køkkenet
Guide: Hvad kan mit barn i køkkenet?
Madlavning i børnehøjde er vigtigt for børnenes madmod og deres fremtidige kompetencer i køkkenet. Fra børnene er helt små, kan de være med ved køkkenbordet. Sammen med kokkeskoleejer Karoline Trier har Samvirke lavet en guide til, hvad dit barn kan i køkkenet i forskellige aldre
Børnefingre med dej
Børn i køkkenet
Det rene barnemad: Sådan laver du mad med børn
Madlavning i børnehøjde kan virke uoverskueligt, når aftensmaden skal presses ind mellem lektier, fritidsaktiviteter og godnatlæsning. Men de mindste i familien kan være god hjælp, og børnene tager vigtige kompetencer med fra køkkentjansen. Sammen med kokkeskoleejer Karoline Trier guider Samvirke dig til, hvordan du har børnene med i køkkenet
Børn i køkkenet
Klumme: Børn skal blive bedre til at lave mad end deres forældre
Alle er enige om, at det er vigtigt , at man selv kan lave mad. alligevel bruger vi mindre tid og involverer børnene mindre i køkkenet. Vi forældre må starte med os selv. Men nu giver Coop også kunder mulighed for at støtte madkundskab i skolerne.

Redaktionen anbefaler

Ferie i danmark
Guide: 9 vingårde i Danmark, du kan besøge
Hvordan foregår arbejdet på en vingård? Hvordan smager dansk vin? Samvirke guider dig frem til vinstokke og -glas, for der er mange gode muligheder for at møde en dansk vinbonde og smage den vin, der produceres her i landet.
Sommer
Husk hængelåsen på teltet for at få erstatning
Skal du på festival eller på sommerferie i telt, skal du huske en hængelås. En hængelås på teltet gør det nemmere at få erstatning, hvis du har indbrud i teltet, lyder det fra Forsikringsoplysningen, og overvej, om den sidste øl skal ned. Ulykkesforsikringen dækker ikke nødvendigvis, hvis skaden skyldes beruselse
Rejser
8 (næsten) bilfri feriedestinationer
Hvis du gerne vil opleve verden og samtidig passe på miljøet, så læs med, når vi guider til rejser i klimavenlig afstand, som du kan komme til helt uden at sætte dig ind i en flyver.
Sommer
10 af de smukkeste cykelruter i Danmark
Hver 4. turist cykler i sin ferie i Danmark – tyskerne lidt mere end danskerne. Sæt dig i sadlen og oplev alt fra skønne skovstrækninger til en cykeltur langs det frådende Vesterhav. Samvirke har fundet 10 bud på cykelruter, du kan trampe dig gennem
Søvn
Sådan holder du soveværelset køligt i sommervarmen
Det kan være svært at falde i søvn og sove godt, hvis soveværelset er for varmt. Men der er flere ting, du kan gøre for at få en mere behagelig soveværelsestemperatur i sommervarmen.
Arkiv
Samvirke 1975: Køkkenrullen har fået pyntesyge
Hver dansker bruger i gennemsnit 7 kilo blødt papir om året, skriver Samvirke i 1975. Både toiletpapiret og køkkenrullen – også kaldet hverdagsservietten – er blevet uundværlig

Video

Se alle
Jordbærsorbet
Desserter

2 opskrifter på jordbærdesserter med få ingredienser

Is

Hvorfor smelter isen ikke i sommervarmen?

Sommer

Lær at pifte på 1 minut

3 brune bananer
Bananer

Derfor bliver bananer brune og søde

Blomster lavet af perler
Gør-det-selv

Lav perleblomster, der aldrig visner

Pisket smør med ramsløg i skål
Madspild

Undgå madspild: Lav hjemmelavet pisket smør med ramsløg af fløde over dato

Agurkeruller på et fad
Snacks

Opskrift: Agurkeruller med laks og flødeost

Påske

DIY: Sådan farver du æg med naturfarver

Påske

Påskepynt: Sådan pynter du op til påske med den flotteste påskepynt

Slik

Elsker du slik lige så meget som resten af danskerne?

Bananer

Holder bananer sig bedre med stilken i plastikfilm eller vand?

Banansnickers
Snacks

Banansnickers: Lav en sundere snickers med banan

Rugbrød

Fra lækkert til loddent på 39 dage: Se, hvordan rugbrød bliver for gammelt

Efterår

3 kreative idéer med efterårets smukke blade

Madspild

Undgå madspild: Frys æggene og lav minispejlæg

Brød

Sådan får du gærmængde og hævetid til at passe sammen

Gavekort til Paradis
Is
Samvirkes Iskolde quiz: Svar på 10 søde, kølige og cremede spørgsmål, inden isen smelter, og vind gavekort til Paradis
Hvilke tre smage består regnbueisen af, og hvornår falder den internationale isdag? Scoop de rigtige svar og deltag i lodtræningen om et gavekort på 1000 kroner til Paradis. Vi trækker en vinder d. 31. juli 2025
ANNONCE
ANNONCE

Bliv lidt klogere i hverdagen - Få Samvirkes nyhedsbrev

Få masser af gode råd og tips, opskrifter og de vigtigste artikler om især forbrug og mad fra Samvirke.

Banner - abonnement på Samvirke med stærke arme
Banner - abonnement på Samvirke med stærke arme

Populære Fokus

FOKUS

forår

Forår er måske årets smukkeste årstid og tiden, hvor alt fra drivhuset og cyklen til plæneklipperen skal gøres forårsklar.

FOKUS

ernæring

De ultraforarbejdede fødevarer har vundet stort indpas i vores kost de seneste år. Men mange af de ultraforarbejdede produkter mangler næring, og det stigende forbrug kædes sammen med øget risiko for flere forskellige sygdomme. Her får du den korte forklaring på, hvorfor ultraforarbejdet mad kan være et problem.

FOKUS

grøntsager

I 25 år har Trine Krebs kæmpet for at få danskerne til at spise mere grønt. Og selvom en ny undersøgelse fra Coop Analyse viser, at de grønne spisevaner er stagneret, kæmper hun ufortrødent videre.

FOKUS

PFAS

PFAS er med til at gøre overfladen på stegepander og bageforme så glat, at maden slipper let. Men PFAS er også et evighedskemikalie, der påvirker menneskers sundhed. Læs alt, Samvirke har skrevet om PFAS

FOKUS

indkøb

Danskerne er glade for onlinehandel, men papkasserne med tøj og ting inholder ofte også en masse luft. Samvirke undersøger onlinehandlens klimaaftryk, når små varer transporteres i store kasser

FOKUS

efterår

Lav de smukkeste kastanjedyr, brug efterårets blade til pynt eller tag en varm trøje på og gå en tur i naturens smukke efterårsfarver.

FOKUS

fødevarer

Frugt, der stemples som økologisk uden at være det, manglende sporbarhed på fisk eller uregistrerede oste. Hvert år koster fødevaresvindel milliarder i EU. Herhjemme forsøger Fødevarestyrelsens rejsehold at komme svindlen til livs. Og de har oplevet en klar ændring i, hvem det er, der står bag

FOKUS

miljø

Omtrent 270.000 e-cigaretter forsvinder hver uge ned i den gale skraldespand eller ender som affald på gaden, anslår beregninger. Vi tog med Bodil Fosgaard fra Skodbevægelsen på ’skattejagt' for at samle op – og finde ud af, hvorfor det er så problematisk, når e-cigaretterne ender de forkerte steder

FOKUS

prepping

Vi skal preppe, anbefaler myndighederne, eller vi skal i hvert fald forberede os på krise ved at have et nødlager af vand, mad, batterier og andre fornødenheder, som kan komme os til nytte, hvis krigen eller katastrofen skulle ramme. Derfor har vi samlet gode råd og vigtig viden om prepping til dig her.

FOKUS

elektronik

Hver tredje vaskemaskine, der ender på genbrugspladsen, virker stadig eller kunne nemt komme til at køre igen. Antallet af danskere, der har smidt virksomme hvidevarer ud, er steget de sidste fem år, og det er skidt for klimaet og trækket på ressourcer. Det er for dyrt at reparere og vi forelsker os for nemt i nye modeller. Flere initiativer er dog i gang: I Roskilde redder man vaskemaskiner fra elektronikkværnen og professor har stor tillid til fremtiden – unge ingeniører tænker nemlig over reparationer fremfor konstruktioner
Kaffebønner

FOKUS

kaffe

Morgenkaffe som dagens første beskæftigelse, eftermiddagskaffe med en bid brød og aftenkaffe inden sengetid. Læs med og bliv klogere på danskernes kaffevaner og den populære kaffedrik.
Børns vilkår mangler frivillige

FOKUS

børn

Børn, unger, rollinger – kære børn har mange navne. Her på siden finder du artikler, podcasts og videoer med viden og tips om alt fra opdragelse af børn af til aktiviteter med børn.

FOKUS

mobiltelefoner

Har du en brugt mobiltelefon liggende derhjemme? Så er du blandt det flertal på 73 % af danskerne, der ifølge en ny undersøgelse har guld i gemmerne. Et nyt genbrugsanlæg i Roskilde skal sikre, at bl.a. din gamle telefon får nyt liv, men det kræver, at du sender den videre. Til gavn for både klimaet og din egen pengepung

FOKUS

affald

Hvordan skal affaldet sorteres? Vidste du, at låget helst skal blive på mælkekartonen og at du skal droppe at skylle glasset? Affaldssortering kan være svært, men heldigvis sorterer danskerne mere og mere. Jo mere, man genbruger eller genanvender, jo bedre for miljøet og klima.

FOKUS

indkøb

Danskerne er glade for onlinehandel, men papkasserne med tøj og ting inholder ofte også en masse luft. Samvirke undersøger onlinehandlens klimaaftryk, når små varer transporteres i store kasser

FOKUS

kroppen

Kroppen består af 639 muskler og 206 knogler i kroppen – og så er den hylster for alt det, der er dig. Her kan du blive klogere på kroppen i al dens forunderlighed.

FOKUS

allergi

Mange danskere lever med allergi i deres hverdag. Dit barns yndlingslegetøj kan være tilsat parfume, der kan give parfumeallergi, og jo tidligere og oftere man udsættes for parfumestoffer, jo større er risikoen for at udvikle allergi. Her kan du læse mere om folkesygdommen og om, hvordan du kan afhjælpe alt fra græsallergi og høfeber, til overfølsomhed over for parfume, dyr og pollen.

FOKUS

tøj

Returtøjet hober sig op. Vi køber mere tøj online, men når det ikke passer, og tøjet bliver sendt retur, kommer det ikke nødvendigvis til salg igen. Produktionen af tøj kan være belastende for klimaet, og derfor gælder det om at give det brugte tøj videre, give det nyt liv eller sende tøjet til genbrug.

FOKUS

madspild

Datomærkning fører til madspild, for mange af os opfatter holdbarhedsdatoen som en målstreg, maden ikke må krydse. Hvordan undgår du madspild? Læs med og bliv klogere.

FOKUS

biodiversitet

En lang række af verdens forskellige arter er truede af mennesket og klimakrisen. I haven kan man nemt øge biodiversiteten ved at vælge de rigtige planter og måske endda også lade græsset stå.

FOKUS

kræsenhed

Bliv klogere på, hvordan kræsenhed bedst håndteres, og hvorfor vi i virkeligheden burde stoppe med at kalde hinanden kræsne. Læs mere om, hvordan dine børn kan få mere madmod.

FOKUS

cykler

Cykler er grønne, hurtige og billige i drift. Men i snart 10 år er cyklismen gået ned ad bakke, og det er skidt, når cyklerne er den perfekte medicin mod inaktivitet, trængsel, forurening og klimaforandringer.

FOKUS

vegetar

Klimaet betaler en høj pris for vores kødforbrug, og jagten på kødalternativer er gået ind. Bliv klogere på vegetarretter eller plantebaserede alternativer til din bøf.

FOKUS

Alkohol

Vi nyder gerne et glas vin til maden, en øl til koncerten eller en drink til festen. Læs med og bliv klogere på alkohol i alle former, størrelser og farver.

FOKUS

spareråd

Hvad kan du gøre for at få mere ud af pengene i en dyster krisetid, hvor der skal spares? Samvirke guider dig her til de bedste spareråd i hverdagen, og hjælper dig med at se det fra den lyse side.

FOKUS

genbrug

Genbrug er billigt og grønt, men det kan også være besværligt til tider. Her guider vi dig blandt andet til at finde genbrugte byggematerialer, gemmer brugte plastikposer og undgår juleskrald.

FOKUS

sport

Sport giver motion og kan lede til nye venskaber. Læs med og bliv klogere på anderledes sportsgrene, motion, opvarmning og træning, der giver sved på panden.

FOKUS

bæredygtighed

Et bæredygtigt liv betyder ofte mere klimavenlige og miljøvenlige vaner, hvor eksempelvis zero waste eller et grønt forbrug kan være i fokus. Nogle bor i et tiny house, andre reducerer antallet af flyrejser eller mængden af affald.

FOKUS

food porn

Svampet brownie og andre kaloriebomber bliver ofte hashtagget #foodporn på sociale medier. Bliv klogere på fænomenet her og få blandt svar på, om food porn feder, eller hvordan man tager flotte madbilleder.

FOKUS

højde

Højde er bare et tal – og så alligevel ikke. Er man enten meget høj eller lav, kan det ind imellem gøre livet svært. Bliv klogere på det lille tal i dit pas, om du bliver højere af at drikke mælk, og hvornår man har lille højde.
ANNONCE
ANNONCE
NYESTE  INDHOLD
Børn i køkkenet

Det rene barnemad: Sådan laver du mad med børn

Madlavning i børnehøjde kan virke uoverskueligt, når aftensmaden skal presses ind mellem lektier, fritidsaktiviteter og godnatlæsning. Men de mindste i familien kan være god hjælp, og børnene tager vigtige kompetencer med fra køkkentjansen. Sammen med kokkeskoleejer Karoline Trier guider Samvirke dig til, hvordan du har børnene med i køkkenet
Børnefingre med dej
Børn i køkkenet

Guide: Hvad kan mit barn i køkkenet?

Madlavning i børnehøjde er vigtigt for børnenes madmod og deres fremtidige kompetencer i køkkenet. Fra børnene er helt små, kan de være med ved køkkenbordet. Sammen med kokkeskoleejer Karoline Trier har Samvirke lavet en guide til, hvad dit barn kan i køkkenet i forskellige aldre
Børn laver mad i køkkenet
Indkøb

Skriv ind: Er danske varer bedre end andre dagligvarer?

Hvilke varer foretrækker du i supermarkedet? Foretrækker du danske og lokale varer? Eller kigger du slet ikke på oprindelseslandet? På Samvirke vil vi gerne høre dine tanker om dagligvarevalget i supermarkedet
Haven

Sådan bekæmper du voldsneglen

Voldsneglen har invaderet de danske haver. Den kan være svær at genkende, da den minder om vinbjergsneglen. Læs, hvordan du ser forskel og bekæmper plettet voldsnegl.
Haven

Myte: Kan rugbrød, kattemad, øl og lort lokke dræbersnegle til?

Det kan være en god idé at lokke dræbersnegle til et bestemt sted, så du kan aflive dem. Men er det rigtigt, at fx rugbrød, kattemad og døde dræbersnegle kan bruges som lokkemad?
Arbejdsliv

Interview: Margrethe Vestager om pauser, identitet og ferie i Frankrig

Sommertid er også ferietid. Her fortæller Margrethe Vestager om pausen fra hverdagen. Om at fylde køleskabet som det allerførste. Om at glemme tid og sted midt i et puslespil. Og om at nyde morgenkaffen, mens solen står op i øst

Nyeste Opskrifter

Majs med grillet squash og estragon
snacks og tilbehør
Majs med grillet squash og estragon
Squash med grillstriber og majs med rigeligt smør, mums. Opskriften er fra kogebogen Grønt på grillen af Linus Kanfall.
Østershatte på grillspyd med syltet grøn tomatsalsa
snacks og tilbehør
Østershatte på grillspyd med syltet grøn tomatsalsa
Grillsæsonen kalder på en god barbercuesauce. Her brugt på spyd med østershatte. Opskriften er fra kogebogen Grønt på grillen af Linus Kanfall.
Makrel med stikkelsbærkompot og nye kartofler med løvstikke
aftensmad
Makrel med stikkelsbærkompot og nye kartofler med løvstikke
Dejlig sommermad med makrel, nye kartofler og kompot. Opskriften er fra kogebogen Grønt på grillen af Linus Kanfall.
Ceviche på fladfisk med grillet grønt og chili
gæstemad og fest
Ceviche på fladfisk med grillet grønt og chili
Ceviche er en frisk ret og derfor rigtig lækker på en varm dag. Vær opmærksom på, at Fødevarestyrelsen generelt anbefaler, at man fryser fisk ned, der skal spises rå. Det kan din lokale fiskehandler gøre dig klogere på. Opskriften er fra kogebogen Grønt på grillen af Linus Kanfall.
Broccolini og grønne asparges med  stracciatella, pistacienødder  og hyldeblomstvinaigrette
snacks og tilbehør
Broccolini og grønne asparges med stracciatella, pistacienødder og hyldeblomstvinaigrette
Opskriften her med broccolini og asparges er fra kogebogen Grønt på grillen af Linus Kanfall, der selv har erfaring med grønt og grill fra restauranter som Relæ og Kadeau.  
Aspargesbroccoli med hvide bønner, chili, lime og feta
snacks og tilbehør
Aspargesbroccoli med hvide bønner, chili, lime og feta
De store hvide bønner smager pragtfuldt med lime og feta. Du kan også bruge små hvide bønner. Opskriften er fra kogebogen Side dishes – det perfekte tilbehør til din hovedret af Camilla Lawes

Podcast

Se alle
Sport

Podcast: Når madlavning bliver elitesport

Is

Podcast: Hvad har en ispind med ansvarlighed at gøre?

Ernæring

Podcast: Hvad kan sondemad lære os om det gode måltid?

Kost

Podcast: Hvad sker der når mad bare bliver brændstof?

Ost

Podcast: Kan man omvende en oste-hader?

Bæredygtighed

Podcast med Marie Sainabou Jeng om et bæredygtigt madsytem

Grøntsager

Podcast: Forelsket i grøntsager – med Søren Ejlersen

Fødevarer

Podcast: Fremtidens mad – med Mia Maja Hansson

Privatøkonomi

Podcast: Red klimaet med din pensionsopsparing

Børn

Podcast: Har du heller ikke lyst til børn?

Forbrug

Podcast: Kan vi spise chokolade med god samvittighed?

Vægt

Podcast: Tykke er dovne, usunde og selv skyld i deres overvægt - eller hvad?

Bliv lidt klogere i hverdagen - Få Samvirkes nyhedsbrev

Få masser af gode råd og tips, opskrifter og de vigtigste artikler om især forbrug og mad fra Samvirke.

Samvirke er nyt om forbrug, mad og mennesker til Coops 2 mio. medejere.
  • Forside
  • Opskrifter
  • Konkurrencer
  • Podcast
  • Video
  • Arkiv
  • Seneste Samvirke-magasin
  • Om os
  • Annoncering
  • Coop.dk
  • Coop medlem
Samvirke nyhedsbrev
Samvirkes ugentlige nyhedsbrev om mad, mennesker og forbrug
Tilmeld dig her
Tilmeld nyhedsbrev
Samvirke er nyt om forbrug, mad og mennesker til Coops 2 mio. medejere.
  • All rights Samvirke 2021
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Coops datapolitik