Hvordan slipper du for edderkopper i huset?

Døjer du med mange edderkopper i din bolig? Se, hvad du kan gøre, hvis du vil mindske antallet af edderkopper i dit hjem.

De er svære helt at undgå, men til gengæld gør de nytte.

Du vil få edderkopper på besøg

Det er umuligt helt at undgå edderkopper i hjemmet, og faktisk gør edderkopperne nytte i huset ved at spise insekter og fluer, så et forsøg på total udryddelse af edderkopper i dit hus er ikke en god idé.

MEN – er du en af dem, der ikke er så glad for edderkopper, og har du mange edderkopper i dit hjem, kan du forsøge at holde bestanden nede ved hjælp af disse råd.

Fug sprækker mod edderkopper

Edderkopper kommer ofte ind i boligen via små revner og sprækker ved fx paneler og vinduer.

Du kan gøre sprækkerne mere tætte ved at fuge dem. Det kan være med til at begrænse mængden af edderkopper i huset, men de kan ikke helt undgås.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Støvsug grundigt, når edderkopperne lægger æg

Husedderkoppen har parringstid i maj-juni, og efterfølgende lægger hun-edderkoppen æg i et spind. Ved at støvsuge grundigt i hjørner og under loftet i den periode, kan du mindske mængden af edderkopper.

Brug insektmiddel i sprækker Det kan også have en vis effekt at bruge insektmiddel beregnet til brug mod krybende og kravlende insekter ved sprækker. Det er dog kun noget, du bør gøre en enkelt gang om året, fx når du tager den store tur med støvsugeren.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hold jævn temperatur og undgå fugt

Hold en jævn temperatur i alle rum - det er også bedst for indeklimaet. Edderkopper kan bedst lide rum med lidt fugt som kælderrummet, badeværelset eller soveværelset. Så hvis du har godt opvarmede, tørre rum, bliver de ikke et kæmpe problem

Sæt insektnet for vinduet

I sommerhalvåret kommer edderkopper typisk ind i boligen gennem åbne døre, vinduer og ventilationskanaler. Det kan du til en vis grad forhindre ved at sætte insektnet op for både vinduer og døre.

Sæt prop i vasken mod edderkopper

Sæt proppen i afløbet til i håndvask og badekar, så slipper du for, at edderkopperne kommer op den vej.

Derfor er der mange edderkopper i boligen om efteråret

Der er ikke flere edderkopper i efteråret end ellers, men korsedderkopperne er kønsmodne i august, og da de er store og meget synlige og elsker at bygge deres spind, hvor der er mennesker, så oplever folk, at der er rigtig mange edderkopper.

I virkeligheden er der færre end i juni-juli

Kilde: Nikolaj Scharff, Zoologisk Museum i København

Læs mere om