Er dit delebarn er dækket af forsikringen? Det skal du være opmærksom på

Er du skilt, eller skal du til at skilles, er det vigtigt at sikre dig, at dit barn eller dine børn er dækket af forsikringerne. Tal med din tidligere partner, så du ikke risikerer, at dine børn ikke er dækket – eller at I begge betaler for samme dækning.
Barn med arm i gips og slynge.

Tjek hos dit forsikringsselskab, om dit barn skal skrives særskilt på din police, eller om barnet skal have sin egen ulykkesforsikring.

Tjek, om den forælder, barnet bor hos, har en indboforsikring

Dit barn er dækket af en ansvarsforsikring gennem indboforsikringen på den adresse, hvor barnet har folkeregisteradresse. Hvis dit barn ikke har folkeregisteradresse hos dig, bør du derfor tjekke, om den forælder, barnet bor hos, har en indboforsikring.

Har din eksmand eller ekskone ikke en indboforsikring, bør du tjekke, om din egen indboforsikring alligevel dækker barnet – også når barnet ikke bor hos dig. Spørg dit forsikringsselskab.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tjek, om dit barn er dækket af rejseforsikringen

Har den forælder, som barnet har folkeregisteradresse hos, en rejseforsikring, er barnet dækket på rejsen. Det gælder også, når de rejser med andre – for eksempel dig, hvis dit barn ikke har adresse, hvor du bor.

Hvis den forælder, som barnet har folkeregisteradresse hos, ikke har en rejseforsikring, kan der være dækning på den anden forældres forsikring. Spørg i dette tilfælde dit forsikringsselskab, inden du rejser ud.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tjek, om dit barn skal skrives særskilt på din police eller have sin egen ulykkesforsikring

Din egen ulykkesforsikring dækker ikke automatisk dit barn. Derfor skal du tjekke hos dit forsikringsselskab, om barnet skal skrives særskilt på din police, eller om han eller hun skal have sin egen ulykkesforsikring.

Det kan godt betale sig at tale sammen om, hvem af forældrene der sørger for ulykkesforsikring til barnet. Tandskader eller tilskud til hjælpemidler gives der for eksempel ikke dobbelt tilskud til, hvis barnet er dækket af begge skilsmisseforældres ulykkesforsikring.

Tjek, om dit barn er dækket ved kritisk sygdom

Mange danskere har en pensionsordning med tilknyttet forsikring ved visse kritiske sygdomme. Nogle af disse sygdomsforsikringer dækker også, hvis dit barn får en kritisk sygdom.

Hvis begge forældre har en kritisk sygdomsdækning, der omfatter børn, udbetales beløbet fra både den ene og den anden forældres forsikringer, hvis barnet får en af de dækkede kritiske sygdomme.