Pizza parmaglaze med parmaskinke, soltørrede tomater og balsamicoglaze
- 2 Personer
Du skal bruge:
lidt | durummel |
270 g | pizzadej |
4 spsk. | tomatsauce |
100 g | mozzarellaost eller fior di latte |
5 stk | soltørrede tomater i olie (friske tomater kan også bruges) |
4 skiver | parmaskinke (eller bresaola) |
Efter bagning:
- | frisk basilikum |
- | friskrevet parmesanost eller pecorino |
- | balsamicoglaze , et færdigt produkt, der kan købes i de fleste supermarkeder |
Sådan gør du
-
1Start med at trykke din pizzadej ud. Tilføj tomatsauce, som du placerer i midten af dejen. Brug bagsiden af din ske til forsigtigt at sprede tomatsaucen ud i cirkulære bevægelser, til der er 2-3 cm ud til kanten. Dernæst toppes pizzaen med mozzarellaost og soltørrede tomater.
-
2Tag nu fat i dejen, og stræk den tynd og stor hele vejen rundt. Det er her, du former din pizza rund og flot!
-
3Bag din pizza i din pizzaovn på minimum 430 grader, til skorpen er begyndt at få lidt farve. Hold øje med skorpen! Den skal have lidt farve. Farve betyder karamellisering, hvilket giver smag til din pizza. Når pizzaen er færdigbagt, toppes den med frisk basilikum, revet pecorino og en masse balsamicoglaze!
-
4Du kan også bruge fx bresaola i stedet for parmaskinke. Uanset hvad, så husk først at tilføje parmaskinke eller bresaola, efter pizzaen er bagt. De indeholder ikke nær så meget fedt som mange andre salamier, og fordi de er så tyndt skåret, bliver de perfekte i både temperatur og konsistens, når de kommer på pizzaen, lige efter den kommer ud af ovnen!
Tip!
Du kan også bruge bresoala i stedet for parmaskinke. Uanset hvad, så husk først at tilføje parmaskinke eller bresaola, efter pizzaen er bagt. De indeholder ikke nær så meget fedt som mange andre salamier, og fordi de er tyndt skåret, bliver de perfekte i både temperatur og konsistens, når de kommer på pizzaen, lige efter den kommer ud af ovnen.