Kvædebrød med kokos
DESSERT

Kvædebrød med kokos

Traditionelt kvædebrød rulles i sukker. Hvis det bliver lidt rigeligt sødt med sukker, er denne version med kokos et herligt og lidt sundere alternativ.
  • 12 Personer

Ingredienser

2 stk. store kvæder
1 spsk. citronsaft
500 g sukker
3 dl kokosmel

Sådan gør du

  1. 1
    Vask kvæderne men behold skrællen. Del kvæderne i både og kom i en gryde
  2. 2
    Dæk med vand og kom citronsaft heri. Lad nu kvæderne simre møre i ca. 50 minutter
  3. 3
    Hæld vandet fra og lad dem afkøle
  4. 4
    Sæt ovnen på 80 grader
  5. 5
    Skær nu kernehuset fra og eventuelle stilke
  6. 6
    Kom frugtkødet i en ren gryde
  7. 7
    Rør til mos med en et piskeris. Kom nu sukker heri og rør rundt. Lad blandingen simre indtil den bliver tyk og mørk og har en konsistens som havregrød
  8. 8
    Pas på! Det sprøjter som lava. Og det brænder
  9. 9
    Smør et bagepapir med lidt vindruekerneolie og hæld massen op herpå
  10. 10
    Sæt i ovnen og lad stivne i 3 timer
  11. 11
    Tag ud og afkøl helt natten over
  12. 12
    Skær i ruder og vend i kokosmel
  13. 13

Tip!

Kvædebrød kan også tørre uden ovn et tørt sted i et par dage. Kvæder er meget hårde. Det er nemmest at skære kernehuset væk, efter at de er kogt eller bagt. Behold endelig skrællen på. Den giver herlig smag og konsistens.