Hvis du ikke er til svesker, kan du bruge bær i stedet. Du kan også pynte lagkagen med flødeskum og friske bær på toppen, men først lige inden servering så marengsen ikke bliver blød.
8 Personer
Marengsbunde
120 g
hasselnødder
3 stk.
æggehvider
120 g
flormelis
1 tsk.
hvidvinseddike
Fyld
10 stk.
svesker
1 dl
kogende vand
1 spsk.
cognac
3 dl
piskefløde
Topping
60 g
70% chokolade
1 tsk.
frysetørret bær
ANNONCE
Sådan gør du
1
Sæt varmluftsovnen på 175 grader.
2
Blend hasselnødder til groft mel.
3
Kom æggehvider og flormelis i en metal- eller glasskål, og pisk massen sammen.
4
Kom hvidvinseddiken heri, og pisk dem til helt stift skum. Vend hasselnødblandingen i.
5
Tag to bradepander, og dæk dem med bagepapir. Læg en spisetallerken herpå, og tegn en cirkel.
6
Smør med lidt smør. Tag massen op med en ske, og fordel inden for cirklen.
7
Bag bundene i 10-15 minutter, indtil de er tørre. Afkøl helt.
8
Kom svesker i en lille skål. Overhæld dem med vand og cognac, og lad dem trække i 20 minutter.
9
Afdryp dem, og mos/hak sveskerne fint.
10
Pisk fløden til skum, og vend skum med svesker.
11
Læg lagkagen sammen.
12
Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovn, og dekorer din kage. Drys eventuelt med lidt frysetørrede bær. Server kagen kølig.