Frugtbrød
- 4 Personer
Ingredienser
3 dl. | mælk eller vand |
50 g | gær |
1 dl. | Dansukker Lys Sirup |
1 dl. | flydende margarine |
1 tsk. | salt |
1 spsk. | tørret stødt pomerans eller hakket appelsinskal |
250 g | tørret frugt, f.eks. figner, abrikoser, tranebær og rosiner |
2 dl. | grahamsmel |
6 dl. | hvedemel |
Sådan gør du
-
1Varm mælken/vandet til ca. 35°.
-
2Smuldr gæren i en skål, og tilsæt den varme væske.
-
3Bland sirup, margarine, salt og pomeransskal i.
-
4Hak den tørrede frugt i små stykker, og bland det i dejen sammen med grahamsmel.
-
5Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen slipper.
-
6Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
-
7Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen smidig.
-
8Form den til et brød, som lægges på bageplade med bagepapir.
-
9Lad brødet hæve 30 minutter.
-
10Sæt ovnen på 200°, og bag brødet på nederste rille i ca. 45 minutter.
-
11Læg et stykke folie over brødet efter halvdelen af bagetiden, så brødet ikke bliver for mørkt.
-
12Pensl brødet med vand, når det er færdigbagt, og lad det afkøle tildækket på en rist.