Luksushveder med rigelig smør
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
60 g | smør |
50 g | honning |
1.5 tsk. | friskstødt kardemomme |
2.5 dl. | sødmælk |
20 g | gær |
2 stk. | æggeblommer |
500 g | hvedemel |
1 tsk. | fint salt |
Sådan gør du
-
1Smelt 60g smør, 50g honning, 1½ tsk. friskstødt kardemomme og 2½ dl sødmælk i en kasserolle over lav varme.
-
2Lad smørblandingen køle lidt af, indtil den er lillefinger-lun (max 40C).
-
3Rør 20g gær ud i smørblandingen og tilsæt 2 æggeblommer, samt 250g hvedemel. Rør indtil det hele er godt blandet.
-
4Drys 1 tsk fint salt og ekstra 250g hvedemel. Sæt dejen til hævning tildækket og på et lunt sted i 1 time.
-
5Form dejen til 8-10 boller og fordel dem i en bradepande med cirka 2cm mellem hver.
-
6Lad dem efterhæve i ca.30min.
-
7Bag hvederne ved 200grader i ca.20minutter til de er gyldne.