Pizza bianca med pære og gedeost
AFTENSMAD

Pizza bianca med pære og gedeost

Skarp smag af gedeost, søde pærer, stærk chili og bitterhed fra frisk rucola og voila: Du har en superlækker pizza. Kniber det med tiden? Så kan du sagtens bruge en købt, fersk pizzadej.
  • 2 Personer

Dej

4 dl. koldt vand
25 g gær

2 tsk. fint salt
2 spsk. olivenolie
60 g durumhvedemel
550 g hvedemel

Topping

2 pærer
200 g gederulle
150 g creme fraiche
lidt olivenolie
lidt salt og sort peber
lidt chiliflager
1 håndfuld rucola

Sådan gør du

  1. 1
    Kom vand og gær i en skål, og rør det sammen. Kom salt, olie og durummel heri. Rør nu hvedemelet i lidt efter lidt, indtil du har en smidig dej. Ælt dejen godt igennem.
  2. 2
    Dæk dejen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 3-4 timer. Tag dejen ud, og stil den i stuetemperatur, indtil du skal bage pizzaen.
  3. 3
    Sæt ovnen på 250 grader.  
  4. 4
    Del dejen i 4 stykker, og rul dem ud til pizzaer.
  5. 5
    Skær pærer og gederulle i tynde skiver. Smør et tyndt lag cremefraiche på dejen. Læg pærer ovenpå, og afslut med skiver af gedeost.
  6. 6
    Dryp lidt olie henover, og krydr med salt, peber og chili. Bag pizzaerne gyldne på en stenplade eller bradepande. Kig efter 5 minutter.
  7. 7
    Server straks med et drys frisk rucola på.

Tip!

Rester af dejen kan bages til små boller.