Stegt sild med kartoffelmos

Vi serverer sild som svenskerne. Med tyttebær.
Stegt sild med kartoffelmos
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg kartofler
50 g smør

2 spsk. dild, hakket
600 g sildefileter
lidt Lidt salt og peber
1 dl. hvedemel
lidt smør og olie
0.5 stk. fennikel
2 stk avokado
1 tsk. citronsaft
1 dl. tyttebærmarmelade

Sådan gør du

  1. 1.Kog kartoflerne møre i vand uden salt.  
  2. 2.Mos kartoflerne til mos med smør og kogevand.  
  3. 3.Krydr mosen med dild, salt og peber.  
  4. 4.Åbn sildefileterne.  
  5. 5.Krydr med salt og peber.  
  6. 6.Luk dem sammen, og vend dem i mel.  
  7. 7.Steg dem gyldne på hver side i cirka 3 minutter.   
  8. 8.Snit fennikel fint. Og avokadoer i mindre stykker.  
  9. 9.Vend dem med citronsaft, og server dem til de nystegte sild, mos og tyttebær.