Burritos med kartofler
FROKOST

Burritos med kartofler

  • 2 Personer

Råstegt kartoffel-topping:

125 g kartofler
1 spsk. olie
2 stk. æg
0.25 tsk. salt

Bønnesovs:

1 dåse sorte bønner
1 spsk. olie
1 stk. løg
2 fed hvidløg
0.5 tsk. røget paprika
1 tsk. stærk paprika
1 tsk. spidskommen
1 spsk. tomatpuré
0.5 dl. vand
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. salt
1 knsp. peber

140 g majs

Kålsalat:

150 g gulerødder
0.5 stk. spidskål eller ¼ hvidkål
1 dl. persille

Tilbehør:

4 stk. fuldkorntortillas
80 g revet ost
- salsa eller tomatsalsa

Sådan gør du

  1. 1
    Kartoffel-topping: Vask kartoflerne, eller skræl dem. Skær kartoflerne i tern og steg dem i olie på panden.
  2. 2
    Pisk æggene sammen med en gaffel og tilsæt salt og peber. Hæld de sammenpiskede æg over de færdigstegte kartofler på stegepanden. Vend æg og kartofler sammen. Når æggene ikke er våde mere, er det færdigt. Kom den færdige topping i en skål.
  3. 3
    Bønnesovs: Åbn brikken/dåsen med bønnerne. Hæld væsken fra, og skyl bønnerne.
  4. 4
    Kom olie på en stegepande, og lad den blive varm, før du kommer bønnerne på. Pil og hak løg og hvidløg. Steg løg, hvidløg og bønnerne 2 minutter, til løgene er bløde. Kom 2 slags paprika og spidskommen på panden. Rør rundt. Kom tomatpuré og vand i bønneblandingen. Steg i 3 minutter, mens du rører rundt. Kom flåede, hakkede tomater på stegepanden til blandingen. Lad det simre i 3 minutter. Kom salt, peber og majs i blandingen, og kog bønnesovsen op igen. Kom den færdige bønnesovs i en skål.
  5. 5
    Kålsalat: Skræl gulerødderne, og riv dem på rivejernet. Skyl spidskålen, og fjern de 2 yderste blade. Snit tynde strimler af spidskålen. Skyl og hak persillen fint. Bland persille, gulerødder og kål i en skål.
  6. 6
    Varm tortillapandekagerne på en stegepande. Fordel ost på pandekagerne, og lad det smelte. Tag tortillapandekagerne af stegepanden, og fyld dem med bønnesovs, kartoffel-topping og kålsalat. Fold siderne over fyldet, så du får en burrito.