Lammetagine med fennikel
- 4 Personer
Ingredienser
3 spsk. | olie |
1.5 kg | lammebov på ben eller tykkam og hals |
2 stk | rødløg. |
1 stk. | fennikel |
1 stk. | peberfrugt |
4 stk | fed hvidløg |
3 tsk. | spidskommen |
2 tsk. | koriander (stødt) |
2 tsk. | fennikelfrø |
1 | kanelstang |
2 dåser | hakkede tomater ca. 800 g |
75 g | abrikoser |
- | Lidt peber og salt |
Couscous
- | mandler, ristede |
- | citronskal, revet |
- | frisk mynte |
Sådan gør du
-
1Varm olien i en stegegryde. Brun kødet over middel til høj varme i 10 min. så alle sider er gyldne. Tag kødet op, og brun grøntsager og krydderier i 3-4 min.
-
2Tilsæt tomater, 2 dl vand og abrikoser. Kog op. Læg kødet i. Drys med et nip salt og lidt peber, og lad retten simre i ca. 3 timer, til kødet næsten falder af benet.
-
3Tag kødet op, og kog evt. saucen ind over middel til høj varme. Smag den til med salt, peber og evt. lidt sukker.
-
4Server tagine med couscous, og drys med mynte og mandler.