Redaktionen anbefaler
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2023-06/groenland23.jpg.jpeg?itok=O0SiiAIN)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2022-08/solopgang_nyhavn.jpg.jpeg?itok=dxV8vYyN)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2022-04/brasil_160414_pk1555.jpeg?itok=gKBoflmg)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2018-10/GettyImages-899238066.jpg.jpeg?itok=qjvLsWg6)
![Tyv med et brækjern](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-01/undgaa-indbrud-i-vinterferien.jpg.jpeg?itok=9d9h85j9)
![Bil på vej med sne](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2023-12/elbil-koer-selv-vinterferie.jpg.jpeg?itok=UtyVZLYx)
Stryg med kanten af et stykke køkkenrulle hen over karsen, og fjern de sidste frøkapsler
Karse er verdens mest taknemmelige afgrøde. Så frøene i vat, og så har du på under en uge små planter et par centimeter høje med to grønne kimblade, som er klar til saksen og til at blive grønt drys på æggemaden eller sommersalaten.
Karse ser ikke ud af meget, men har en imponerende sennepsagtig og pebret smag, der kan pifte meget andet end æggemadder op. Karse smager godt til yoghurt, røget ost og røget fisk og som drys på salater og avocado. Du kan også drysse karse over varme retter, men noget af smagen går tabt ved opvarmning.
Hvis du er klar til at lege videre med karsen, kan du skåne et par af de små planter for saksen og flytte dem over i en potte med muld. Karsen vokser, og hvis du har en have, du kan plante den ud i, ender du med knæhøj karse med kraftige blade og kraftig smag. Når planterne blomstrer minder de om de kendte gule rapsplanter, bortset fra at blomsterne på karse er hvide.
Når du dyrker karse, kan det være irriterende med de små brune frøkapsler, der vokser op på toppen af karsen. Dem kan du undgå, hvis du følger fremgangsmåden, vi har modtaget fra Sven Erik Albrechtsen, Stege:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10