Sprøde risottokugler
AFTENSMAD

Sprøde risottokugler

Brug risottorresten til de lækre gyldne kugler, der drysses med flagesalt og spises lune
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dl. hvedemel
- Lidt peber og salt
2 stk. æg (str. mellem)
3 dl. rasp Brug gerne panko eller gourmetrasp
1 stk. Rest risotto Brug resterne af en kold risotto
1 l. neutral olie
lidt flagesalt
lidt Aioli – hvidløgsmayonnaise

Sådan gør du

  1. 1
    Gør tre dybe tallerkener klar: en med hvedemel, tilsat lidt salt og peber, en med sammenpiskede æg og en med rasp.  
  2. 2
    Hæld olien i en gryde, og varm den op over middelvarme, til den er ca. 180 grader.   
  3. 3
    Form imens risottoen til runde kugler med en diameter på 3-4 cm. Rul først hver kugle i hvedemel, så æg og herefter rasp. (Hvis kuglerne er meget bløde, så læg dem i køleskab i ca. 30 min., inden du panerer dem, så bliver de faste igen).  
  4. 4
    Steg risottokuglerne i olien i ca. 5 min., til de er helt gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys kuglerne med flagesalt, og server dem lune, gerne med lidt dip!   

Tip!

Dyp risottokuglerne i hvidløgsmayonnaise