Sovs til flæskestegen

Ingen flæskesteg uden sovs. Samvirkes madskribent Mia Kristensen fra CPH Goodfood giver dig gode råd til den perfekte sovs til flæskestegen.
Sovs til flæskestegen
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Ingredienser

40 g smør

4 spsk. hvedemel
6 dl. fond/bouillon
2 dråber soyasause
- ribsgele
- peber
1 tsk. æbleeddike
- piskefløde
- flæskesteg
- kartofler
- Rødkålssalat:

Sådan gør du

  1. 1.Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt mel under omrøring, til det er rørt ud til en tyk dej uden klumper. Lad melet stege under omrøring i ca. 6 min. til det er lysebrunt og dufter lidt af småkager.
  2. 2.Kog evt. stegeskyen ind imens, så smagen intensiveres yderligere. Skum fedtet 
af, hvis der er meget af det.
  3. 3.Tilsæt væsken lidt ad gangen under kraftig omrøring for at undgå klumper, og bring sovsen i kog.
  4. 4.Lad sovsen simre over svag varme, til den er tyknet og kogt igennem (ca. 5 min.). Vær grundig i tilsmagning - med soya, salt, ribsgelé, peber og eddike.Du kan sagtens runde sovsen af med piskefløde, men det maskerer smagen en del.
  5. 5.Server til flæskestegen!

Tip!

Sovsen er blevet for salt! Skræl en rå kartoffel, og kog den i sovsen et par minutter. Den suger saltet væk fra sovsen.