Rødbeder med pære, za’atar og vinaigrette
- 4 Personer
- 50 Minutes
Ingredienser
0.5 kg | rødbeder |
1 tsk. | honning |
3 spsk. | appelsinsaft |
2 spsk. | olivenolie |
- | citronsaft |
1 tsk. | sumac |
0.25 stk. | skal af økologisk appelsin |
3 tsk. | sesam |
3 kviste | estragon |
0.5 stk. | granatæble |
2 stk. | pærer |
- | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Vask rødbederne, og sæt dem i ovnen ved 250 C i 40-50 min. alt efter størrelse. De skal branke lidt. Afkøl, pil skindet af og del i både.
-
2Rør citronsaft, olivenolie, honning og appelsinsaft sammen, smag til med salt og peber.
-
3Rist sesam på en pande, til frøene er gyldenbrune. Bland med sumak eller appelsinskal og plukket estragon.
-
4Bank granatæblekernerne ud af skallen med en træske. Vask og skær pærerne i både. Servér de bagte rødbeder i en skål med pærer og granatæblekerner og fordel vinaigretten over. Drys za’atar på.