Rødbeder med pære, za’atar  og vinaigrette
FROKOST

Rødbeder med pære, za’atar og vinaigrette

Rødbeder kan være svære at bruge til andet end at sylte, og det er synd. Bagte rødbeder smager virkelig dejligt, og i denne opskrift parrer vi dem med pærer, estragon og granatæbler og får en sødlig og fyldig salat med mellemøstlige noter. 
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Ingredienser

0.5 kg rødbeder
1 tsk. honning
3 spsk. appelsinsaft
2 spsk. olivenolie
- citronsaft
1 tsk. sumac
0.25 stk. skal af økologisk appelsin
3 tsk. sesam
3 kviste estragon
0.5 stk. granatæble
2 stk. pærer
- salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Vask rødbederne, og sæt dem i ovnen ved 250 C i 40-50 min. alt efter størrelse. De skal branke lidt. Afkøl, pil skindet af og del i både.
  2. 2
    Rør citronsaft, olivenolie, honning og appelsinsaft sammen, smag til med salt og peber.
  3. 3
    Rist sesam på en pande, til frøene er gyldenbrune. Bland med sumak eller appelsinskal og plukket estragon.
  4. 4
    Bank granatæblekernerne ud af skallen med en træske. Vask og skær pærerne i både. Servér de bagte rødbeder i en skål med pærer og granatæblekerner og fordel vinaigretten over. Drys za’atar på.