Risotto med kylling og græskar

Eksotisk risotto med hakkede mandler som drys. Safran eller gurkemeje farver risottoen flot gul.
Risotto med kylling og græskar
  • 4 Personer

Ingredienser

6 stk kyllingelår
5 spsk. olivenolie
2 stk løg
2 stk fennikel
3 stk fed hvidløg
4 dl. risottoris
4 dl. Tør hvidvin
1 stk. lille hokaido græskar
2 spsk. olivenolie
1.2 l. kogevand
0.5 tsk. safran
150 g parmesan
50 g smør

lidt Lidt peber og salt
lidt citronsaft
lidt røgede mandler
lidt kørvel

Sådan gør du

  1. 1.Kog kyllingelårene i en gryde med letsaltet vand i 40 min., til de er gennemkogte. Lad dem blive i kogevandet.   
  2. 2.Steg løg, hvidløg og fennikel klare i olie i et par minutter. Tilsæt risottoris, og steg 2 minutter mere. Tilsæt hvidvin, og lad den koge næsten helt ind.  
  3. 3.Rør safran ud i 2 skefulde kogevand fra kyllingen. Rør opløsningen i risottoen sammen med et nip salt.  
  4. 4.Tilsæt 4 dl af kogevandet under omrøring. Rør jævnligt, mens risottoen simrer. Tilsæt mere kogevand, ca.1 dl ad gangen, når det første er kogt ind og let tyknet. Må ikke koge tør.   
  5. 5.Steg græskarternene gyldne og møre i olie på en pande. Skær kød fra kyllingelårene i mindre stykker.  
  6. 6.Samlet tilberedningstid for risene er 16-20 min., smag hvert 3. minut.  
  7. 7.Når risene begynder at være møre, tilsættes en lille sjat kogevand, parmesan og smør. Smag evt. til med ekstra ost, og vend kyllingekød og græskar i.  
  8. 8.Sluk, og rør, til osten er smeltet, smag til med salt, peber og citronsaft.  
  9. 9.Læg låg på, og lad risottoen trække 3-4 min. Drys med ekstra ost, hakket kørvel og røgede mandler. Server straks.  

Tip!

Brug asparges eller rodfrugter i stedet for græskar