Parmesandressing til den grønne salat

Vend den med hele blade af hjertesalalat og drys med krydderurter og tynde radiseskiver. Kan også bruges som dip i sandwich
Parmesandressing til den grønne salat
  • 4 Personer

Basismayo

2 stk æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. hvidvinseddike
lidt fint salt
2 dl. neutral olie
lidt friskkværnet peber

Parmesandressing

1 dl. mayonnaise
25 g friskrevet parmesanost
0.5 stk. fed hvidløg
0.5 tsk. dijonsennep
lidt hvidvinsedikke
lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1.Begynd med basismayoKom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.  
  2. 2.Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.  
  3. 3.Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.  
  4. 4.Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.  
  5. 5.Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.  
  6. 6.Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.  
  7. 7.Rør mayonnaise sammen med parmesanost, hvidløg og sennep. Smag til med eddike, peber og evt. ekstra parmesanost.  
  8. 8.Juster evt. konsistensen med 1 skefuld vand, hvis dressingen er for tyk.  
  9. 9.Kom dressingen i bunden af salatskålen. Kom salatblade mv. oveni, og vend dem rundt, til de er dækket med et tyndt lag dressing.   

Tip!

Dressingen kan også bruges som dip til bagte og rå grøntsager samt til smørelse i sandwich.