Annoncørbetalt indhold fra Label Rouge
Ovenstegt frilandskylling – græskarpuré – stegt og cremet kålsalat
AFTENSMAD

Ovenstegt frilandskylling – græskarpuré – stegt og cremet kålsalat

Hel stegt kylling fyldt med persille og citron – og med lækkert cremet tilbehør. Her har du en sikker aftensmadsfavorit.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. hel Label Rouge frilandskylling
2 spsk. olie
1 spsk. salt
1 bundt persille
1 stk. citron

Græskarpuré:

1 stk. hokkaidogræskar
2 spsk. olivenolie
0.5 tsk. tørret chili
- salt
- peber


Kålsalat:

1 stk. palmekål /grønkål
1 stk. pak choi
2 spsk. olivenolie

Dressing:

2 dl. yoghurt naturel
1 fed hvidløg , revet
0.5 tsk. tørret chili
- citron, saft og skal
- salt
- peber


Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 250° Krydr kyllingen indeni med salt og peber. Kom persille og skiver af citron ind i fuglen. Med snor binder du fuglen stramt sammen, så lårene bliver presset ind mod brystet. Gnid kyllingen ind i olie, og krydr den med salt og peber. Sæt kyllingen ind i ovnen, og skru med det samme ned på 180°. Lad kyllingen stege i 75 min. Tag den ud og lad den hvile i 10 min. inden den skæres ud.
  2. 2
    Del græskaret i 2 halve (det skal ikke skrælles) og skrab kernerne ud. Gnid det i olie, og krydr med salt, peber og chili. Kom det med ind i ovnen til kyllingen og lad det bage helt mørt i ca. 45 min. Blend græskarret i en blender og smag til med salt og peber.
  3. 3
    Den grønne kål vaskes og slynges, så den kan komme på en varm pande i lidt olie. Den skal kun lige slynges rundt i varmen i 1 min. Smag til med salt og peber. Pak choy’en deles i 2 halve, og vaskes og tørres godt. De skal steges på skærefladen, til de er flot stegte. Krydr også her med salt og peber.
  4. 4
    Alt til dressingen røres sammen. Server det hele sammen og med dressingen à part, så gæsterne selv kan tage.