Nem asparges-suppe

Aspargessuppe lavet med friske, hvide asparges. Servér med sprødt aspargesdrys og lidt ørredrogn.
Nem asparges-suppe
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Asparges-suppe

3 l. grøntsagsbouillon
1 dl. hvidvin
500 g Ordnede asparges (grønne, hvide eller blandede)
100 g flødeost
1 stk. salt og peber

Topping

4 spsk. ørredrogn
1 spsk. finthakket purløg

Sådan gør du

  1. 1.Skræl de hvide asparges, hvis du bruger dem, og knæk den nederste del af de grønne fra, hvis du bruger dem.
  2. 2.Tag 2 asparges fra, og skær dem i bladtynde skiver. Kom dem i en skål med isvand (isterninger og vand), og stil i køleskabet.
  3. 3.Kog bouillon og vin op i en gryde. Skær de resterende asparges i mindre stykker, og kom dem i. Lad bouillonen simre i ca. 10 minutter.
  4. 4.Blend suppen, gerne med en stavblender direkte i gryden eller i din almindelige blender. Hæld suppen tilbage i gryden.
  5. 5.Kom halvdelen af osten i suppen, og rør rundt. Smag suppen til. Ønsker du suppen mere cremet, kom resten af osten i.
  6. 6.Smag til med salt og peber. Afdryp de sprøde asparges fra isvandet, og dup dem tørre på køkkenrulle.
  7. 7.Kom suppen i fire tallerkener, og top den med asparges, rogn og purløg.