Gratin på persillerod & porre med sennepsmarineret kål

Cremet gratin med tynde skiver persillerod og porrer, som smager skønt og mætter godt i selskab med den sennepsmarinerede kål.
Gratin på persillerod & porre med sennepsmarineret kål
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Gratin

600 g persillerødder, skrællede
3 stk porrer
3 dl. piske-fløde
2 stk æg, sammenpiskede
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- Lidt revet muskatnød
- frisk timian, hakket
100 g vesterhavsost

Sennepsmarineret kål

1 stk. spidskål
1 stk. fennikel
2 spsk. olivenolie
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
tsk. honning
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 180/160 grader varmluft. 
  2. 2.Skær persillerødder og porrer i MEGET tynde skiver, brug eventuelt et mandolinjern. Kom persillerødder og porrer i et smurt ovnfast fad.  
  3. 3.Bland fløde, æg, sennep, salt, peber, muskatnød og frisk timian og hæld blandingen over pastinakkerne. Drys med ost og sæt fadet i ovnen og bag i ca. 40-45 min.    
  4. 4.Lav imens salaten. Snit spidskål og fennikel i meget tynde skiver. Pisk olie, sennep, eddike, honning, salt og peber, og vend kål og fennikel heri. Smag salaten til.  
  5. 5.Server gratinen varm sammen med marineret kål.

Tip!

Brug pastinak eller selleri i stedet for persillerod. Brug evt. groft brød, til servering