Cremet kyllingelasagne med Audu Mild og Audu Cremet
- 4 Personer
- 90 Minutes
Tomatsauce
2 stk | løg , finthakket |
4 fed | hvidløg , finthakket |
4 stk | bladselleri , skåret i tynde skiver |
1 stk. | squash , groftrevet |
1 spsk. | olie |
1 spsk. | tørret timian |
100 g | tomatpasta |
2 dåser | hakkede tomater |
1 dl. | grøntsagsbouillon eller kyllingebouillon |
300 g | Kyllingebryst , skåret i tern |
- | salt |
- | peber |
Ostesauce
25 g | smør |
25 g | hvedemel |
4 dl. | mælk |
140 g | Audu Mild |
- | salt |
- | peber |
1 pakke | lasagneplader |
140 g | Audu Cremet |
Sådan gør du
-
1Steg løg, hvidløg, bladselleri og squash i 1 spsk. olie i en stor gryde ved jævn til kraftig varme i 3-4 min. Tilsæt timian, tomatpasta, hakkede tomater og bouillon, og lad det hele simre, til grøntsagerne er møre. Blend grøntsagerne i gryden med en stavblender, tilsæt kyllingeternene, lad saucen simre ved lav varme i 30 min., og smag til med salt og peber.
-
2Smelt smørret i en lille gryde ved jævn varme, rør melet i, og tilsæt mælken lidt efter lidt under konstant omrøring, for at undgå klumper. Lad saucen koge op under omrøring, til den tykner. Tilsæt Audu Mild, rør rundt til det er smeltet, og smag ostesaucen til med salt og peber.
-
3Forvarm ovnen til 180°C (varmluft). Fordel ⅓ af tomatsaucen med kylling på bunden af et ovnfast fad. Hæld ¼ af ostesaucen henover, og fordel 3-4 lasagneplader oven på. Gentag processen to gange, og dæk de øverste lasagneplader med et sidste lag ostesauce.
-
4Drys Audu Cremet henover lasagnen, og bag den i ovnen i 30-40 min., til den er gyldenbrun på toppen, og lasagnepladerne er møre. Lad lasagnen køle lidt af, skær den i passende stykker, fordel dem på tallerkener, og servér evt. med en frisk salat til.