Cremet kyllingelasagne med Audu Mild og Audu Cremet
AFTENSMAD

Cremet kyllingelasagne med Audu Mild og Audu Cremet

Der er skruet op for grøntsagerne i denne klassiker, hvor oksekød er erstattet med kylling. Retten er desuden lavet med halvt plantebasseret topping fra danske Audu, som har udviklet opskriften. Du kan også fint bruge almindelig ostetopping. 
  • 4 Personer
  • 90 Minutes

Tomatsauce

2 stk løg , finthakket
4 fed hvidløg , finthakket
4 stk bladselleri , skåret i tynde skiver
1 stk. squash , groftrevet
1 spsk. olie
1 spsk. tørret timian
100 g tomatpasta
2 dåser hakkede tomater
1 dl. grøntsagsbouillon eller kyllingebouillon
300 g Kyllingebryst , skåret i tern
- salt
- peber


Ostesauce

25 g smør
25 g hvedemel
4 dl. mælk
140 g Audu Mild
- salt
- peber

1 pakke lasagneplader
140 g Audu Cremet

Sådan gør du

  1. 1
    Steg løg, hvidløg, bladselleri og squash i 1 spsk. olie i en stor gryde ved jævn til kraftig varme i 3-4 min. Tilsæt timian, tomatpasta, hakkede tomater og bouillon, og lad det hele simre, til grøntsagerne er møre. Blend grøntsagerne i gryden med en stavblender, tilsæt kyllingeternene, lad saucen simre ved lav varme i 30 min., og smag til med salt og peber.
  2. 2
    Smelt smørret i en lille gryde ved jævn varme, rør melet i, og tilsæt mælken lidt efter lidt under konstant omrøring, for at undgå klumper. Lad saucen koge op under omrøring, til den tykner. Tilsæt Audu Mild, rør rundt til det er smeltet, og smag ostesaucen til med salt og peber.
  3. 3
    Forvarm ovnen til 180°C (varmluft). Fordel ⅓ af tomatsaucen med kylling på bunden af et ovnfast fad. Hæld ¼ af ostesaucen henover, og fordel 3-4 lasagneplader oven på. Gentag processen to gange, og dæk de øverste lasagneplader med et sidste lag ostesauce.
  4. 4
    Drys Audu Cremet henover lasagnen, og bag den i ovnen i 30-40 min., til den er gyldenbrun på toppen, og lasagnepladerne er møre. Lad lasagnen køle lidt af, skær den i passende stykker, fordel dem på tallerkener, og servér evt. med en frisk salat til.