Rejesuppe med hellefisk
AFTENSMAD

Rejesuppe med hellefisk

Prøv denne spændende rejesuppe med hellefisk. En opskrift fra Grønland, hvor rejerne udnyttes til fulde i den gode smags tjeneste. 
  • 4 Personer

ingredienser

500 g kogte rejer med skal
400 g fersk hellefisk
2 spsk. olie
5 dl. vand eller fiskebouilon
1 stk. gulerod
1 stk. løg
1 stk. fennikel
2.5 dl. piske-fløde
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Pil rejerne, og gem også skallerne.
  2. 2
    Svits nu rejeskallerne i olie i en gryde.
  3. 3
    Hæld vand eller bouillon på, og lad simre under låg i 10 minutter.
  4. 4
    Si suppen, og smid rejeskallerne ud.
  5. 5
    Kom suppen tilbage i gryden.
  6. 6
    Skær grøntsagerne i mindre stykker og kom dem i suppen sammen med fløde.
  7. 7
    Lad simre under låg, indtil de er bløde, ca. 12 minutter.
  8. 8
    Blend suppen, og kom den tilbage i gryden igen.
  9. 9
    Smag til med salt og peber.
  10. 10
    Skær hellefisken i mindre stykker, og kom dem i suppen.
  11. 11
    Lad simre 2-3 minutter.
  12. 12
    Server suppen med fisk og rejer på toppen og evt. et drys sprødstegt rugbrød.