Rejesuppe med hellefisk
- 4 Personer
ingredienser
500 g | kogte rejer med skal |
400 g | fersk hellefisk |
2 spsk. | olie |
5 dl. | vand eller fiskebouilon |
1 stk. | gulerod |
1 stk. | løg |
1 stk. | fennikel |
2.5 dl. | piske-fløde |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Pil rejerne, og gem også skallerne.
-
2Svits nu rejeskallerne i olie i en gryde.
-
3Hæld vand eller bouillon på, og lad simre under låg i 10 minutter.
-
4Si suppen, og smid rejeskallerne ud.
-
5Kom suppen tilbage i gryden.
-
6Skær grøntsagerne i mindre stykker og kom dem i suppen sammen med fløde.
-
7Lad simre under låg, indtil de er bløde, ca. 12 minutter.
-
8Blend suppen, og kom den tilbage i gryden igen.
-
9Smag til med salt og peber.
-
10Skær hellefisken i mindre stykker, og kom dem i suppen.
-
11Lad simre 2-3 minutter.
-
12Server suppen med fisk og rejer på toppen og evt. et drys sprødstegt rugbrød.