Culottesteg med rodfrugter
- 6 Personer
- 75 Minutes
ingredienser
1 stk. | culottesteg ca. 1,2 kg |
- | salt og peber |
5 stk. | gulerødder |
5 stk. | persillerødder |
250 g | champignon |
- | en halv potte frisk timian |
1 kg | kartofler |
500 g | knoldselleri |
25 g | smør |
- | Lidt trøffelolie |
Sådan gør du
-
1Skær gulerødder og persillerødder i mundrette stykker.
-
2Halver evt. champignonerne.
-
3Kom grøntsager, timian, salt og peber i bunden af stegesoen, og vend rundt.
-
4Skær evt. nogle ridser i fedtkanten, og gnid kødet med salt og peber.
-
5Læg stegen på grøntsagerne, læg låg på, og sæt kødet i en kold ovn.
-
6Sæt ovnen på 225 grader, og lad kødet stege 1 time.
-
7Nu er det godt at undersøge, om stegen fået nok. Det gør man bedst med et stegetermometer.
-
855-60 grader og kødet er rosa stegt. 65-68 grader og kødet er gennemstegt.
-
9Hvis du ønsker fedtkanten mere sprød, kan du fjerne låget og lade stegen få yderligere nogle minutter under grillen.
-
10Skræl og skær kartofler og selleri i mindre stykker, og kog dem bløde i ca. 15 minutter.
-
11Mos dem med en klat smør og lidt kogevand.
-
12Smag til med salt, peber og lidt trøffelolie.