Culottesteg med rodfrugter
AFTENSMAD

Culottesteg med rodfrugter

I en stegeso får culotten smag og bliver saftig. Rodfrugterne i bunden får en fin, aromatisk smag.
  • 6 Personer
  • 75 Minutes

ingredienser

1 stk. culottesteg ca. 1,2 kg
- salt og peber
5 stk. gulerødder
5 stk. persillerødder
250 g champignon
- en halv potte frisk timian
1 kg kartofler
500 g knoldselleri
25 g smør
- Lidt trøffelolie

Sådan gør du

  1. 1
    Skær gulerødder og persillerødder i mundrette stykker.
  2. 2
    Halver evt. champignonerne.
  3. 3
    Kom grøntsager, timian, salt og peber i bunden af stegesoen, og vend rundt.
  4. 4
    Skær evt. nogle ridser i fedtkanten, og gnid kødet med salt og peber.
  5. 5
    Læg stegen på grøntsagerne, læg låg på, og sæt kødet i en kold ovn.
  6. 6
    Sæt ovnen på 225 grader, og lad kødet stege 1 time.
  7. 7
    Nu er det godt at undersøge, om stegen fået nok. Det gør man bedst med et stegetermometer.
  8. 8
    55-60 grader og kødet er rosa stegt. 65-68 grader og kødet er gennemstegt.
  9. 9
    Hvis du ønsker fedtkanten mere sprød, kan du fjerne låget og lade stegen få yderligere nogle minutter under grillen.
  10. 10
    Skræl og skær kartofler og selleri i mindre stykker, og kog dem bløde i ca. 15 minutter.
  11. 11
    Mos dem med en klat smør og lidt kogevand.
  12. 12
    Smag til med salt, peber og lidt trøffelolie.