Lav dit eget Nutella-pålæg

Du kan selv lave en sund udgave af det søde, brune smørepålæg.

Brug god 70 procents chokolade

Tip

  • Brug usødet solbær eller hindbærsaft i stedet for appelsinsaft.
  •  Er konsistensen for tyk for jeres families smagsløg, så varier den med lidt nødde- eller smagsneutral olie.
  • Tilsæt finthakkede hassel- eller valnødder, det giver lidt crunch.
  • Smagen afhænger af chokoladen, så undgå den billigste chokolade på slikhylderne
  • Avotellaen kan holde sig ca. 2-3 dage i en tætsluttende beholder på køl.

Sådan laver du avotella

  • 2 modne avocadoer (det er vigtigt at avocadoerne er helt modne, så smag og konsistens bliver lige i øjet)
  • 60 g mørk chokolade, 70 %
  • 1 tsk. honning eller sirup
  • 1 spsk. appelsinsaft
  1. Del avocadoerne og fjern stenen.
  2. Skrap kødet ud af avocadoerne over i en skål eller minihakker.
  3. Tilsæt appelsinsaft og honning
  4. Blend til en fin ensartet konsistens.
  5. Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad.
  6. Når chokoladen er smeltet, vendes den i avocadomassen og det hele blandes godt.
  7. Smag eventuelt chokoladeblandingen til lidt ekstra honning eller appelsinsaft.
  8. Blandingen sættes i køleskab og er klar efter ca. ½-1 time.
  9. Avotellaen kan holde sig ca. 2-3 dage i en tætsluttende beholder på køl.
Se, hvad vi ellers skriver om: #chokolade, #pålæg og #desserter