Rugbrødslagkage med kirsebær
- 10 Personer
Ingredienser
5 stk | æg |
270 g | (3 dl) sukker |
125 g | mørkt rugbrød |
3 spsk. | kartoffelmel |
2 spsk. | kakao |
2 tsk. | bagepulver |
125 g | hakkede hasselnødder |
0.5 l. | piskefløde |
1 stk. | lille glas syltede kirsebær |
50 g | mørk chokolade |
Sådan gør du
-
1Til ca. 10 stykker.
-
2Del æggene i blommer og hvide.
-
3Kom sukker og æggeblommer i en skål, og pisk, indtil det blive lyst og cremet.
-
4Riv eller smuldr rugbrødet, og rør i dejen.
-
5Bland kartoffelmel, kakao og bagepulver, og rør i dejen.
-
6Pisk æggehviderne stive, og vend nødderne i.
-
7For en ca 24 cm springform med bagepapir.
-
8Vend nu æggehvideblandingen forsigtig i dejen, og kom dejen i formen.
-
9Bag kagen i nedre del af ovnen ved 175 grader i ca 1 time.
-
10Dæk kagen med sølvpapir, hvis den er ved at blive for mørk.
-
11Tag ud, og afkøl helt.
-
12Del bunden i to dele (det gør ikke noget, hvis det smuldrer lidt, det ser man ikke, når fløden er lagt på), og kom kirsebær og lidt lage på den første bund.
-
13Kom flødeskum på, og gentag.
-
14Pynt med kirsebær og chokoladespåner.