Rabarbersnitter

Tænk hindbærsnitter. Bare med rabarber. Og lyserød glasur!
Rabarbersnitter
  • 16 Personer

Ingredienser

150 g smør

75 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
250 g hvedemel
1 stk. æg

1 dl. rababerkompot
2 spsk. coop piskefløde
3 dl. flormelis
- Lidt rød frugt farve
- Harlekin-krymmel
- frysetørrede jordbær

Sådan gør du

  1. 1.Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål. Bland flormelis og vaniljesukker heri.  
  2. 2.Rør nu melet heri, og saml dejen med et æg.  
  3. 3. Når du har en rund samlet dejklump, lægger du den på et bagepapir og trykker den flad. Læg et stykke bagepapir henover, og begynd nu med en kagerulle at rulle dejen tynd og rektangulær. Dejen skal være 3 millimeter tyk.  
  4. 4.Læg dejen i køleskab i 30 minutter.  
  5. 5.Sæt ovnen på 180 grader. Tag dejen ud, og skær den i to lige store stykker.  
  6. 6.Læg den ene dej på et helt stykke bagepapir, og fjern det øverste stykke papir. Smør rabarberkompot over dejen.  
  7. 7.Fjern nu papiret på det andet stykke dej, og læg lige over kompotten.  
  8. 8.Prik dejen med en gaffel. Bag snitterne i cirka 25 minutter. Dejen skal være gylden. Tag snitterne ud, og afkøl dem helt.  
  9. 9.Kom fløde i en skål, og rør flormelis i lidt efter lidt. Del op i to skåle. Farv den ene lyserød. Kom glasur på kagen, og drys med krymmel.   
  10. 10.Lad stå i 5 minutter, før du skærer ud i stykker.