Mellemøstlig citruskage
BAGVæRK

Mellemøstlig citruskage

Denne saftige sag er syrlig, frisk og let bitter i smagen. Kagen er bagt helt uden mel, men med masser af sprøde mandler. Den holder sig saftig i mange dage, så længe du opbevarer den på køl.
  • 6 Personer

Kagen

2 stk hele økologiske citroner (i alt ca.250g inden kogning)
185 g mandel
200 g sukker
4 stk store æg eller 5 små
1 stk. vaniljestang, kornene
2 spsk. rasp, majsmel eller tørt hvedebrød
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
2 spsk. citronsaft, vand eller orange likør

Drys

25 g mandelflager, til drys

Tilbehør

- Vaniljeis eller 200-300g drænet yoghurt eller creme fraiche rørt kornene af 1/2 vaniljestang og 1-2 spsk. sukker.

Sådan gør du

  1. 1
    Kom citronerne i kasserolle, hæld vand på til det dækker og bring det i kog. Lad citronerne simre ved svag varme i 30-45min. til de er helt møre.
  2. 2
    Hæld det varme vand fra citronerne over mandlerne og lad dem trække i 5-10min.
  3. 3
    Lad citronerne køle af og smut imens mandlerne.
  4. 4
    Tænd ovnen på 200/180 grader varmluft. Skær citronerne i mindre stykker og fjern eventuelle kerner.
  5. 5
    Pisk æg, sukker og vanilje i 3-4min. til det er lyst og luftigt.
  6. 6
    Blend citronerne sammen med mandler, rasp, bagepulver, stødt kardemomme og citronsaft til en ensartet masse.
  7. 7
    Vend citronblandingen i æggemassen og til det er grundigt blandet.
  8. 8
    Hæld dejen i en smurt 1 liters sandkageform, drys med mandelflager og bag den i ca. 30min til den er gylden og fast.
  9. 9
    Lad kagen køle af inden servering.

Tip!

Brug økologiske appelsiner eller klementiner i stedet for citroner.