Jitterbuggare
DESSERT

Jitterbuggare

Småkager med samme navn som dansen. Kagen består af en mørdej og en marengsdej. På Rosendahl Trädgårdskafé er kagerne med citron, og sådan har vi lavet dem her. I halvdelen af kagerne er marengsen rørt med kakao.
  • 0 Personer

Kagedej

200 g smør
1 dl. sukker
2 tsk. vaniljesukker
- Revet skal fra 1 økologisk citron
4.5 dl. hvedemel

Marengs

1 stk. æggehvide
5 spsk. sukker
1 spsk. kakao

Sådan gør du

  1. 1
    Rør smør skåret i tern, sukker, vanilje-sukker, citron og hvedemel sammen og form en god mørdej.
  2. 2
    Læg dejen i plasticpose i køleskab i 1 time.
  3. 3
    Sæt ovnen på varmluft og 175 grader.
  4. 4
    Kom æggehvide og sukker i en skål og pisk det sammen til stiv marengs.
  5. 5
    Del dejen i to dele og rul tyndt ud, ca. 20x30 cm. Det er nemmest mellem to stykker bagepapir.
  6. 6
    Fordel halvdelen af marengsdejen på mørdejen.
  7. 7
    Rul sammen til en lang roulade.
  8. 8
    Skær i ca. 1 cm tykke skiver og læg dem på bradepande med bagepapir.
  9. 9
    Rør resten af marengsen med kakao og gentag processen med den anden dej.
  10. 10
    Bag kagerne gyldne og fine. Begynd at kikke efter 15 minutter.