Ingefærcupcakes med mørk chokoladecreme
BAGVæRK

Ingefærcupcakes med mørk chokoladecreme

Spicy og saftige cupcakes med æble og små stykker ingefær toppet med den luftigste chokoladecreme.
  • 12 Personer

Kagedejen

25 g syltet ingefær, i sukkerlage (gem lagen)
150 g smør
150 g rørsukker
1 dl. cremefraiche
3 stk æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. salt
1 stk. æble, revet (100 g)

Topping

100 g sukkerlage fra ingefær eller ahornsirup
125 g mørk chokolade, finthakket
110 g koldt smør, i tern
2 stk æggeblommer
- Et nip salt

Drys

- Hakket chokolade eller hakkede nødder.

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft
  2. 2
    Hak den syltede ingefær groft. Smelt smør, sukker og ingefær sammen i en kasserolle og lad det køle af.
  3. 3
    Tilsæt cremefraiche, og rør det godt sammen med et piskeris. Tilsæt imens æggene et ad gangen.
  4. 4
    Bland sukker, mel, bagepulver, stødt ingefær og salt i en skål. Rør det herefter i smørblandingen, til massen er glat og ensartet.
  5. 5
    Vend det revne æble i, og fordel dejen i 12-15 cupcakeforme. Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter.
  6. 6
    Lad kagerne køle af, og forbered imens topping.
  7. 7
    Smelt sukkerlage og chokolade sammen i en glas- eller metalskål over vandbad. Når chokoladen er helt smeltet, tilsættes smørret ¼ del ad gangen under konstant omrøring. Tag skålen af varmen, og rør æggeblommerne i, og pisk cremen med en elpisker, til den er kølet ned og bliver let, lys og luftig (hvis der ikke sker noget, så sæt den på køl i 5-10 minutter, og fortsæt så piskningen).
  8. 8
    Pynt kagerne med chokoladecremen, og drys med chokolade eller nødder.

Tip!

Brug rabarber, pære eller blommer i tern i stedet for æble.