Elviskage med bacontopping

Fyldig, lækker chokoladekage med virkeligt syndig topping af jordnøddesmør og bacon!
Elviskage med bacontopping
  • 6 Personer
  • 60 Minutes

Dejen

100 g smør
2.5 dl. sukker
2 dl. hvedemel
3 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
2 spsk. rasp

Topping

4 spsk. jordnøddesmør
2 stk bananer i skiver
2 dl. fløde
1 pakke bacon i skiver
1 spsk. kakao

Sådan gør du

  1. 1.Smørret smeltes.
  2. 2.Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse. Kom smørret i.
  3. 3.Bland mel, kakao og bagepulver sammen, og kom de tørre ingredienser i skålen, mens du pisker.
  4. 4.Smør en lille firkantet bradepande med smør eller margarine. Drys herefter formen med rasp.
  5. 5.Bag kagen i cirka 20 min.ved 200C eller 180 grader varmluft. Kagen må gerne være lidt blød i midten, men sprød på overfladen.
  6. 6.Køl kagen af. Skær den ud i passende størrelser, den er meget heftig.
  7. 7.Skær bacon i meget små firkanter. Steg baconen, til den har fået en god farve. Lad herefter baconen tørre på et stykke køkkenrulle.
  8. 8.Pisk fløden, ikke helt fast, den skal være, så du kan scoope den op med en ske.
  9. 9.Smør jordnøddesmør på hvert stykke kage. Kom et par skiver banan på, en skefuld flødeskum og drys til sidst med ristet baconkrymmel og lidt kakao.