TænderTænder / Se hele temaet

Sådan finder du en billig tandlæge

Danskerne beklager sig over, at tandlæger er dyre, men på nogle behandlinger konkurrerer tandlægerne om prisen. På andre behandlinger er prisen den samme uanset hvilken tandlæge, du sætter dig i stolen hos.
Af Kristian Herlufsen | Foto: Colourbox | 21. september 2011
Tandlægestolen

Samme pris for det meste uanset tandlæge

I Danmark er det gratis at gå til lægen, mens forbrugerne selv skal betale for en tur til tandlægen. For mange kan tandlægebesøgene opleves som dyre, men det offentlige har sørget for en regulering af priserne på mange ydelser hos tandlægen.

Filosofien er, at de forebyggende behandlinger ikke skal være for dyre, så en aftale mellem tandlægerne og den offentlige sygesikring har sat loft over prisen på en række behandlinger.

Fast pris på forebyggelse

80 procent af de behandlinger, som tandlægerne foretager, har en fast pris, som tandlægen ikke må overskride. Det er typisk behandlinger, der undersøger, forebygger og bevarer, så større behandlinger kan undgås.

Målet er, at de faste priser kan være med til at sikre en høj tandsundhed – og at tandlægebesøg er til at betale, hvis man sørger for at komme regelmæssigt til kontrol.

Faste priser gælder for eksempel:

  • regelmæssige, diagnostiske undersøgelser
  • røntgenbilleder
  • tandrensning
  • amalgamfyldninger


Tandlægen kan selv fastsætte prisen, når det gælder genopbyggende del af tandlægearbejdet. Det betyder, at tandlægen fastsætter prisen på for eksempel: rodbehandlinger, plastfyldninger, kroner, broer og implantater.

Hvor finder man priserne?

Sundhedsstyrelsen har stillet krav om, at tandlægerne skal offentliggøre priserne på en række forskellige behandlinger.

De priser, der skal være offentlige er på blandt andet: bedøvelse, flerfladede plastfyldninger, broer, kroner af metal. Priserne skal som minimum være tilgængelige i tandlægens venteværelse og på sundhed.dk.

Find priserne hos tandlægerne i vejviseren på sundhed.dk. Prisen ligger som et faneblad under hver enkelt tandlæge.

Er den nye tandlæge god?

Er du på jagt efter en tandlæge, kan du med fordel forberede dig. Hør først om der er nogle af dine kolleger, venner eller bekendte, der har erfaringer med den pågældende tandlæge.

Samtidig skal du huske, at du gerne må gå til to forskellige tandlæger for at høre deres mening om den behandling, du skal gennem.

Du kan hos Patientklagenævnet se en oversigt over klager, som er indgivet over forskellige tandlæger. Du kan også se afgørelsen på klagen.

Og husk: en tandlæge er håndværker. De vil måske løse problemerne på forskellige måder. Vælg derfor en tandlæge, du har tillid til.

Kommentarer til artiklen

Anden god side.

Jeg har brugt og bruger stadig den side der hedder Av min tand. Det er et rigtig godt sted at finde billige tandlæger - også i udlandet.

- M. Johannesson - 7. dec 2011 18:51

Hvad med at finde dig en tandplejer!

Ud over fokus på, hvad det koster at gå til tandpleje, skal man også se på hvad man får. Tandplejeren hjælper med at holde tænderne sunde hele livet uden de store behandlinger. Det handler om at forebygge, at der overhovedet er noget der skal behandles.

- Elisabeth Gregersen - 15. mar 2012 14:08

tandlægerisverige.dk

Jeg vil gerne fortælle om www.tandlaegerisverige.dk, en ny side med tips til tandlæger i Sverige

- Rasmus - 28. okt 2012 23:03

tandlæger

hvad nytte har man af siden, når man ikke kender navn o.s.v. på tandlæger i forskellige byer, så vil siden nemlig ikke vise een noget og kræver flere oplysninger

- Susan - 14. dec 2012 15:56

Billige tandlæger ???

HUSK - at pris og kvalitet meget tit hænger sammen.
Er i branchen og har tit set "billige løsninger", som ikke er optimale.......

-

En god tommelfinger regel

Min erfaring siger, at jo mere en tandlæge skilter med sine priser, des bedre er dennes priser. Har selv prøvet at få en kæmpe regning for noget, som jeg kunne få lavet meget billigere et par gader længere nede til formentlig samme kvalitet.

Den klinik jeg er tilknyttet (Tpfrb.dk) er meget gode til at være åbne omkring deres priser, og det synes jeg også er tendens generelt hos de større klinikker i København i hvert fald.

- Frederik - 25. apr 2013 10:46

hent tilbud

kig på www.Tilbudsvognen.dk

der kan du hente tilbud fra tandlæger fra hele dk

- denis - 2. jul 2013 18:39

Flensborg - godt og billigt

Jeg kan anbefale tandlægerne i Flensborg. Der er også danske tandlæger hernede. Forskellen er prisen - jeg fik lavet fyldninger for ca 1/3 af prisen i DK, og derudover synes jeg service og behandling er på et meget højere niveau end i Danmark.

- Malene - 15. feb 2014 10:04

Tandprisen.dk sparede mig penge

Jeg skulle have lavet tandkrone til 8400 og indhentede 3 tilbud ved hjælp af http://www.tandprisen.dk . Der skrev jeg med selve tandlægen og det første bud tikkede allerede ind efter 7 minutter efter at min behandling blev oprettet og godkendt.

- Mikkel Torp - 8. mar 2015 00:15

Tandlæger i Sverige/sygesikringen Danmark

Jeg har anvendt svensk tandlæge i 7 år nu.
Én krone koster 4500,00 SEK hos de fleste tandlæger -min er i Malmö og i Halland.
Jeg fik lavet operationer med udtræk af 4 fortænder 4 flotte nye kroner med 10 års garanti som jeg er meget glad for. Hele forløbet med kirurg som skulle fjerne en visdomstand, røntgen billeder ,tandtekniker besøg 2x og kontrolbesøg kostede 24.500,00 SEK. Sygesikringen Danmark betalte 50% tilbage i Danske kroner ved fremsending af originale regninger. Tandlægerne jeg kender, er begge uddannet i København og underviser i Stockholm. Så det er bare at sætte sig på Øresundstoget til Malmö og besøge de meget dygtige, grundige og hensynsfulde svenske tandlæger, der VED hvad tandlægeskræk handler om og viser megen omsorg for netop dette. 10 stjerner til dem. De ved forøvrigt godt, at mange danske tandlæger tager totalt ublu priser for deres arbejde.

- C. Simonsen - 4. apr 2015 10:45

Tandbud.dk - spar penge og tid

Hos https://tandbud.dk/ kan du få gode tilbud på din tandbehandling fra en række af landets bedste tandlæger. Pris og kvalitet på tandlægeydelser kan variere meget fra klinik til klinik. Vi hjælper med at finde 3 tandlæger, der passer til lige netop din behandling – gratis og uforpligtende.

- Nebojsa Neno Rajovic - 7. maj 2015 22:57

Billig tandlæge er ikke altid en fordel

De fleste af os vil rigtig nok gerne spare på tandlægeregningen, men nogle gange kan det også være det forkerte sted at spore, hvilket kan ende med at blive dyrere at få rettet, end hvis man bare havde betalt en lidt højere pris første gang. Personligt har jeg gode erfaringer med http://tandklinikken.biz/, og Frederik Sjölin er både yderst professionel og tryg at være til behandling hos.
Hvis man virkelig vil spare mest muligt, kan man evt. benytte denne side http://tandlaege-index.dk/kbh_centrum/?sort=price med en liste over tandlæger i København samt deres prisniveau.

- Clare E. - 27. jan 2016 10:32

En god og billig tandlæge

Det er altid svært at finde en god og billig tandlæge, som du også føler du kan stole på, men det er altid besværet værd.

Jeg har være gennem en 3-4 tandlæger der var god og billige nok til at jeg ville bruge dem.

Det er altid en mulighed at snakke med tandlægen før du benytter sig af deres tjenester, hvis du ringer til dem og får dem til at sætte 10 minutter af til en "før-behandlings samtale" vil de fleste gå med på den. Det sikre dig at du vælger den helt rigtige.

- Poul Jensen - 7. nov 2016 11:40

Kommenter artiklen

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.