TV: Sådan laver du sprød flæskesteg

Samvirkes madskribent Maria Meldgaard laver flæskesteg med sprød svær og saftigt kød.
No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.

Opskrift til 8 personer:

1,5 kg svinekam uden ben med ridset svær
kartofler til at stabilisere stegen
1½ spsk. groft salt

Gå ridserne i sværen efter. Ridserne er måske ikke dybe nok i siderne. Rids selv efter, men kun i selve fedtlaget

Læg stegen i en bradepande, der passer i størrelsen. Drys salt over sværen, og gnid saltet godt ned mellem hver svær

Sværen
skal ligge så vandret som muligt, så den bliver brun over det hele.
Understøt den eventuelt med skrællede stykker kartoffel

Sæt et stegetermometer i kødet. Det skal sidde cirka midt i stegen. Tænd ovnen på 200 grader

Steg i ca. 1 1/2 time. Centrumtemperatur skal være 65 grader. Skru op til 250 grader, hvis sværen ikke er sprød

Se, hvad vi ellers skriver om: #vejledning, #tv, #flæskesteg, #svinekød og #opskrifter