Spis varieret: Sådan kan 6 om dagen se ud

De fleste af os ved godt, at vi skal spise 600 gram frugt og grønt om dagen, men hvor meget - eller hvor lidt - fylder det egentlig på tallerkenen? Samvirke har fået Landbrug & Fødevarer, der står bag kampagnen "6 om dagen," til at give deres bud på, hvordan vi kan spise varieret og følge anbefalingerne. Hvordan du vil fordele de 600 gram over dagen, vælger du selv.

Forslag til januar og februar

100 gram æble (1 æble)

100 gram porre

200 gram rodfrugter fx rødbede, persillerod og knoldselleri

100 gram melon

100 gram agurk

Forslag til marts og april

200 gram æble (2 æbler)

60 gram tomat (1 tomat)

40 gram peberfrugt

50 gram syltet agurk

125 gram jordskokke

25 gram løg (et kvart løg)

100 gram frosne bær

Forslag til maj og juni 

100 gram banan (1 banan)

60 gram radise

140 gram frosne ærter

100 gram asparges

100 gram gulerod (1 stor gulerod)

100 gram æble (1 æble)

Forslag til juli og august

100 gram jordbær

20 gram majs (frost)

90 gram ærter (frost)

130 gram blomkål

100 gram pære (1 pære)

100 gram agurk

Forslag september og oktober 

50 gram blomme (1-2 blommer)

100 gram rødbede

20 gram løg (et kvart løg)

150 gram æble (halvandet æble)

180 wokgrønsager (frost)

100 gram frosne bær

Forslag til november og december

100 ml juice (1 lille glas)

30 gram peberfrugt

30 gram agurk

50 gram løg (1 halvt løg)

50 gram porre

70 gram gulerod (1 lille gulerod)

100 gram flående/hakkede tomater fra dåse

100 gram æble (1 æble)

70 gram blomme (2-3 blommer)