æg

Sådan bliver spejlægget perfekt

Se trin for trin, hvordan du spejler et æg, så det får sprød kant, blød hvide og flydende blomme. Du skal bruge en stor pande til 4 æg, og panden skal være lige varm over det hele, når du laver spejlæggene.

Giv ægget et minut på panden, fjern panden, og lad den stå med låg i 15 sekunder, hvis blommen skal være flydende.

1.    Kom 2 tsk. olie på panden.

2.    Slå 2 æg ud i en lille skål. Gør det samme med 2 andre æg. Tilsæt salt og peber.

3.    Skru op for varmen. Varmen skal være middel til høj. Når olien er godt varm tilsættes 2 tsk. smør. Vip det rundt på panden. Blandingen af smør og olie skal skumme, og er klar lige før det bliver gyldent.

4.    Tilsæt hurtigt æggene fra hver side af panden. Læg låg på og lad dem stå 1 minut.

5.    Fjern panden fra varmen, og lad den stå med låg 15 sekunder, hvis blommen skal være flydende og i 45 sekunder, hvis blommen skal være mere fast.



Kilde: Optimal tilberedning af æg udarbejdet på baggrund af æggets kemi af Harold McGee, og af gennemtestede tilberedningsmetoder fra America’s Test Kitchen. Udarbejdet og testet i dansk køkken af konsulent 

Grethe Andersen, tidligere Landbrug og Fødevarer.