Ingefær- og gurkemejeshot

Se Jeanett Exner lave en ingefærshot, der renser den rustne hals. Kan holde sig i køleskabet 3-4 uger

Jeanett´s ingefær- og gurkemejeshot fra Fanø:

2 l vand

400 g økologisk ingefær

100 g økologisk gurkemejerod

4 økologiske citroner

4 tsk. sorte peberkorn

Skyl alle ingredienser rene for urenheder.

Pres saften af citronerne, stil saften til side og skær citronerne i skiver.

Skær ingefær og gurkemeje i skiver med skræl på.

Kværn de sorte peberkorn.

Læg det hele ned i en stor gryde på nær citronsaften og hæld vandet over.

Lad blandingen simrekoge i 15 - 20 minutter og lad den trække i 30 min. Hæld saften gennem en si og på kande. Lad saften afkøle til under 40 grader, og hæld citronsaften i, så bevares C-vitaminerne i citronsaften bedst. Saften kan holde i køleskabet i ca. 3-4 uger.

Se, hvad vi ellers skriver om: #vitaminer, #ingefær, #opskrifter og #kostråd