Så mange proteiner er der i din mad

Protein mætter mere end kulhydrater, og derfor kan det være en god ide, at kigge mod proteinerne, hvis man gerne vil tabe sig et par kilo. Her er en oversigt på 10 grønne proteinkilder og 10 proteinkilder fra dyr.
chili con carne

Chili con carne er en rigtig proteinbombe med både kød og bønner

Tallet i parentesen viser proteinindholdet pr. 100 g

10 animalske proteinkilder:

  • Mager skæreost, 20+ (30,2 g)
  • Røget torskerogn (26,8 g)
  • Magert oksekød (22,4 g)
  • Magert svinekød (22,4 g)
  • Kyllingekød (21,5 g)
  • Røget laks (21,4 g)
  • Sejfilet (20,5 g)
  • Æg (12,6 g)
  • Skyr (11 g)
  • Mælk (3,5 g)
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

10 vegetabilske proteinkilder:

  • Tørrede linser (26,2 g)
  • Gule ærter (22 g)
  • Mandel (20,5 g)
  • Tørrede kikærter(20,4 g)
  • Tørrede brune bønner (18,9 g)
  • Havregryn (13,3 g)
  • Fuldkorns spagetti(13,1 g)
  • Grahams knækbrød (13 g)
  • Hvedekerner (10,7 g)
  • Grovbolle (9,3 g)



Bemærk! Proteinindholdet i de tørrede linser, bønner og ærter vil falde, når de opblødes i vand og koges.

Læs mere om