Er vores flæskesteg blevet for gammel?

Kan flæskestegen stadig spises efter 11 måneder i fryseren?
?

Vi har en flæskesteg i vores fryser. Den er købt for 11 måneder siden.

Kan den stadig bruges, eller skal vi kassere den?

 

Hans Ring Jensen, Kastrup:

Svar fra Winnie From Thesbøl

Jeg tvivler på, at jeres flæskesteg er spiselig efter 11 måneder i fryseren. 

Fedt kød kan ikke holde sig længere end to til tre måneder ved minus 18 grader, der som regel er i en privat fryser. Fedtet vil harske, og dermed vil hele kødstykket være uspiseligt. I al almindelighed er holdbarheden også afhængig af andre faktorer, som for eksempel hvor frisk kødet var ved indfrysningen, hvordan det er pakket (tæt og med udelukkelse af ilt), men i dette tilfælde må kødet nok kasseres.

I kan selv konstatere, hvordan det står til med flæskestegen, ved at tø den op og snuse til den. Den harske lugt er ikke til at tage fejl af, selv når kødet er råt, og den vil blive forstærket ved tilberedning.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Se, hvad vi ellers skriver om: #flæskesteg og #svinekød