Besøg 7 bynære sheltere i Danmark

Samvirke guider dig til 7 bynære sheltere rundt i Danmark. Siden 2019 har Naturstyrelsen kunnet melde om et stigende antal overnatninger og bookinger af Naturstyrelsens lejrpladser. For selvom flere og flere flytter mod byen, så søger vi altså i endnu højere grad naturen. Blandt andet i form af shelterture.
En shelter formet som en kogle i True Skov nær Aarhus

Foto: Samuel Mydland - Arkitekt

Koglen True Skov

20 minutters kørsel fra åen i Aarhus ligger Lille Amerika, som den del af True Skov kaldes, hvor en atypisk shelter er placeret. Omringet af forskellige træarter skærmes grankogleshelteren for støjen fra en nærliggende motorvej, hvilket giver perfekt mulighed for at døse hen under stjernerne, der titter frem gennem glasset i loftet af grankoglen.

Pris: Gratis

Hvor: 12 km vest for  Aarhus

Læs mere her: udinaturen.dk

En gammel stald nær Herning, der nu fungerer som shelter

Foto: Herning Kommune

Stalden på Ørre Hede

Det er ikke for at trække nogen til truget, men en kort køretur fra Herning, finder du stalden på Ørre Hede. Her overnatter du på gulvet, hvor dyr tidligere har været opstaldet. Og hvis du læser Steen Steensen Blicher på trægulvet for at falde i søvn, så besøg Blicherstenen ikke langt derfra. Stenen er rejst netop der, hvor Blicher overværede det kjeltringbal, der er skildret i novellen Kjeltringliv.

Pris: Gratis

Hvor: 20 km nord for Herning

Læs mere her: udinaturen.dk

Shelter ved Mosskovpavillonen nær Aalborg

Foto: Naturstyrelsen

Sheltere ved Mosskovpavillonen

På en lille plet i Rold Skov ligger 10 sheltere blot 30 minutters kørsel fra Aalborg. I Rold Skov findes flere jordfaldshuller grundet den kalkrige undergrund. De dannes af regnvandet, der forsures af syrer i jordbunden og trænger gennem jorden, opløser kalken og danner hulrum. Tidligere tiders sagn fortæller, hvordan røvere fra Rold har benyttet jordfaldshullerne som skjul for forbipasserende og røvet, hvad røves kunne. Undgå røvere fra Rold og jordfaldshuller, og tag i stedet et sensommerdyp i Store Økssø. 

Pris: Gratis

Hvor: 35 km syd for Aalborg

Læs mere her: udinaturen.dk

En shelter i teglsten nær Sønderborg

Foto: Jesper Wolff

Teglstensshelter ved Broager

Tæt ved Broager i Sønderjylland ligger shelternes svar på en murermestervilla. Som et menneskeligt fuglebur med stort rundt indgangsparti ligger der en teglstensshelter med indbygget pejs. I minimalistisk murstensstil får du med shelterens beliggenhed det bedste fra 2 verdener. Kort afstand til by og udsigt over Flensborg Fjord.

Pris: 300 kr./nat

Hvor: 11 km vest for Sønderborg

Læs mere her: visitsonderborg.dk

En bynær shelter i Svendborg - City shelter

Foto: Frederik Laursen

City Shelter

Det bliver ikke meget mere bynært end her. I smørhullet mellem industrihavnen og Christiansminde Strand ligger City Shelteren i Svendborg. Så om du er på cykeltur i det Sydfynske Øhav eller blot har brug for en bynær overnatning i det fri, er denne shelter en oplagt destination.

Pris: 50 kr./person

Hvor: Svendborg

Læs mere her: udinaturen.dk  

Den flydende shelter i København

Foto: Cornelis Kuijpers 

Den flydende shelter

Man må yde, før man kan nyde. Som navnet antyder, flyder dette shelter rundt i Teglværkshavnens dødvande, hvor eneste mulige entré er ved hjælp af en jolle. Shelteren er på den måde en unik overnatningsmulighed midt i byen, hvor du kan koble af på dækket med venner og familie.

Pris: Fra 1099 kr. / nat. Prisen er inklusive en jolle

Hvor: Frederikskaj i København

Læs mere her: cphraftent.com

Ålen shelter på Kalvebod Fælled, Amager

Foto: Naturstyrelsen

Ålen shelter

Har du som mange andre sat som mål at gennemføre Amarminoen, men har måske ikke lige motivationen eller udholdenheden til 27 kilometer på én dag? Frygt ej. Bid Amarminoen over i 2 og overnat i Ålen shelter. Lav mad over bål, slå bentøjet op og nyd udsigten over Kalvebod Fælleds store vidder med ro i sindet.

Pris: Gratis

Hvor: På Amager ved København

Læs mere her: udinaturen.dk