5 gode råd, når du køber medicin på nettet

Det er nemt og billigt at købe medicin på nettet, men der er nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du tager kortet op af lommen. Kig blandt andet efter et bestemt logo og sørg for at få en indlægsseddel på et sprog, du forstår. Samvirke guider til køb af medicin på nettet.

Kig efter dette logo, inden du køber medicin på nettet.

1: Kig efter logoet, når du køber medicin i Danmark 

Når du køber medicin på nettet, så kig efter logoet, du kan se på billedet ovenfor. Logoet skal vise dig som forbruger, at den hjemmeside, du er inde på, sælger medicin på lovlig vis.

Husk at klikke på logoet og tjek, om du bliver ført videre til Sundhedsstyrelsens hjemmeside med en liste over apoteker og detailforhandlere, der har fået en tilladelse af Sundhedsstyrelsen til at forhandle medicin online. 

Find den hjemmeside, du er ved at handle på, på listen. Står webbutikken på listen, kan du trygt gennemføre dit køb af medicin. Er hjemmesiden ikke på Sundhedsstyrelsens liste, så køb din medicin et andet sted. Køb heller ikke medicin fra hjemmesider uden logoet. Du kan risikere at bestille falsk medicin. I bedste fald er falsk medicin virkningsløst. I værste fald er det dog direkte skadeligt.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

2: Kig også efter logoet, når du køber medicin fra udlandet

Køber du medicin fra danske hjemmesider, er logoet ledsaget af et dansk flag og dansk tekst. Køber du derimod medicin på nettet fra andre EU-lande, Island, Liechtenstein eller Norge, skifter flaget og sproget og den hjemmeside og liste, du bliver ledt ind på. Følg samme fremgangsmåde, som hvis hjemmesiden var dansk.

denne hjemmeside kan du finde links til alle de europæiske hjemmesider, hvor du lovligt må købe medicin.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

3: Køb kun medicin fra EU-lande, Island, Liechtenstein og Norge

Det er ulovligt at få tilsendt medicin, der er købt i eller afsendt fra et land, der ikke er i EU inklusive Island, Liechtenstein og Norge. 

Du må desuden kun indføre medicin fra andre lande til eget brug, og det er også ulovligt at få tilsendt produkter, der indeholder euforiserende stoffer eller er doping. 

4: Få en indlægsseddel på et sprog, du forstår

Når du køber medicin fra et andet EU-land, Island, Liechtenstein og Norge, skal du sørge for, at der er en vejledning på et sprog, du forstår, for eksempel engelsk. Indlægssedlen eller en vejledning indeholder nemlig vigtige oplysninger som for eksempel bivirkninger og opbevaring. 

5: Pas på navneforvirring

Medicin har ofte forskellige navne i forskellige lande. Derfor kan du ikke være sikker på, at der er det samme i pakkerne, selvom 2 navne lyder næsten ens.

Er du i tvivl om, hvorvidt du er ved at købe den rigtige medicin, så spørg på apoteket, nogen du kender med forstand på medicin eller prøv at sammenligne indholdet med medicin, du kender.

Læs mere om