Sandwich med aubergine og tomatsauce
AFTENSMAD

Sandwich med aubergine og tomatsauce

Lun sandwichen og lad osten smelte i din airfryer, og så har du lækker frokost eller nem aftensmad. Og så er den endda vegetarisk!
  • 6 Personer
  • 60 Minutes

Ingredienser

1 stk. stor aubergine , skrællet, skåret i 4 cm store stykker
- Olivenolie spray
1 dåse kikærter , drænet, skyllet
1 stk. rødløg , hakket fint
2 stk. hvidløgsfed , knust
1 spsk. rosmarinblad finthakkede
140 g fintrevet parmesan
- salt og sort peber
150 g rasp
6 stk. sandwichbrød aflange
260 g pastasauce , opvarmet
40 g rucola
2 tsk. balsamicoeddike

Sådan gør du

  1. 1
    Forvarm en 5,3-liters airfryer til 200° i 3 minutter. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. 2
    Træk forsigtigt skuffe og rist ud af airfryeren. Læg auberginestykkerne på risten, og spray med olie. Skub skuffe og rist tilbage på plads i maskinen. Sæt uret på 15 minutter, og bag, til auberginen er gylden og blød.
  3. 3
    Kom auberginestykkerne i en foodprocessor eller blender sammen med kikærter, løg, hvidløg, rosmarin og 80 g af parmesanen. Kør, til det er blandet sammen. Smag til med salt og peber. Tilsæt 100 g af raspen, og kør, til det er blandet. Tril 1 strøget spsk. af aubergineblandingen ad gangen til i alt 24 deller. Paner dem i resten af raspen, og spray derefter rundhåndet med olie.
  4. 4
    Læg de panerede auberginedeller på airfryerristen. Fortsæt ved 200°, og sæt uret på 20 minutter. Bag, til auberginedellerne er gyldne og gennemvarme. Vend dem halvvejs gennem bagetiden.
  5. 5
    Flæk sandwichbrødene uden at skære hele vejen igennem. Smør begge halve med pastasauce. Fyld hver sandwich med fire auberginedeller. Læg sandwichene på risten, og varm 5 minutter ved 200°.
  6. 6
    Bland imens rucola og balsamico i en lille skål.
  7. 7
    Ved servering toppes sandwichene med resten af parmesanen og rucolasalat.