Broccoli au gratin i airfryer
AFTENSMAD

Broccoli au gratin i airfryer

Smeltet, sprød ost og skønne, smagfulde broccoli er den perfekte blanding, når du skal have lune grøntsager til maden. Broccoli au gratin kan nemt laves i en airfryer
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Ingredienser

125 g smør
35 g hvedemel
0.5 l. mælk
200 g reven gruyèreost (eller emmentaler)
1 spsk. miso hvid (shiro-)miso
- salt og sort peber
- broccoli , skåret i store buketter
75 g pankorasp
25 g mandelflager , ristet

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt halvdelen af smørret i en tykbundet gryde ved medium varme, og rør melet i. Steg under omrøring, til blandingen bobler. Tilsæt gradvis mælken, og varm op under konstant omrøring i 4 minutter, eller til blandingen koger og tykner. Tag gryden af varmen, rør miso og halvdelen af gruyèren i. Smag til med salt og peber. Fordel ostesaucen i to 18 cm lange, ovale ovnfade. Sørg for, at de kan være i airfryerskuffen.
  2. 2
    Bring en stor gryde vand i kog. Kog broccolien i 1 minut, eller til den akkurat er lysegrøn. Hæld vandet grundigt fra. Fordel broccolien i de to fade.
  3. 3
    Forvarm en 5,3-liters airfryer til 180° i 3 minutter.
  4. 4
    Smelt resten af smørret. Kom rasp, smør og resten af gruyèren i en lille skål, og bland sammen. Fordel krummerne jævnt ud over broccolien.
  5. 5
    Dæk hvert fad til med et stykke smurt folie. Træk forsigtigt skuffe og rist ud af airfryeren. Sæt et af fadene på risten. Skub skuffe og rist tilbage på plads i maskinen. Sæt uret på 20 minutter, og bag. Fjern folien fra fadet, og gem den. Sæt uret på 5 minutter, og bag videre, til broccolien er mør, og krummerne på toppen er gyldne. Stil fadet over på en bagerist, og dæk til med den gemte folie, så retten holder sig varm. Gentag proceduren med det andet fad.
  6. 6
    Server gratinerne toppet med mandelflager.

Tip!

Du kan sagtens tilberede opskriften i en ovn. Bruger du en ovn, skal temperaturen hæves med 20 grader.