Vegetariske fetadeller med friske krydderurter
- 4 Personer
Ingredienser
250 g | courgette groftrevet |
4 stk. | forårsløg finthakket |
1 stk. | grøn chili i tynde skiver |
0.25 tsk. | fint salt |
2 spsk. | frisk persille finthakket |
1 spsk. | frisk mynte finthakket |
- | reven skal af ½ citron |
1 stk. | Hvidløg (fed) presset |
1 stk. | æg stort |
100 g | kikærtemel |
0.5 tsk. | bagepulver |
- | friskkværnet peber |
150 g | feta eller blød salatost |
- | olie til stegning |
Sådan gør du
-
1Bland courgette, forårsløg, chili og salt i en sigte. Lad det stå og trække væske ud i ca. 15 min. Pres væden af courgetteblan-dingen og kom den i skål.
-
2Tilsæt friske krydderurter, citronskal, hvidløg og æg, og rør, til det er blandet godt.
-
3Bland kikærtemel, bagepulver og peber, og rør det herefter i dejen.
-
4Smuldr fetaen og vend forsigtigt i, så fetaen ligger i små klumper i dejen.
-
5Varm olien på en pande over middel varme og steg små »deller«, indtil de er faste og gyldne på begge sider. Server dellerne lune f.eks. med varme pitabrød, salat og lidt græsk yoghurt.