Stuvet kål

Brug spidskål - eller hvad der ellers er i sæson. En rigtig dansk vinterspise, hvor du kan få friske råvarer hele vinteren.
Stuvet kål
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Sovsen

25 g smør

4 spsk. hvedemel
5 dl. fond/bouillon
1 stk. spidskål
1 stk. fennikel
100 g frisk spinat
0.5 dl. piskefløde
- salt og sort peber
- sukker


- citronskal, revet
- frisk brøndkarse

Tilbehør

- fisk
- frikadeller
- kylling

Sådan gør du

  1. 1.Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt melet under omrøring, til det er rørt ud til en tyk dej uden klumper. Lad melet stege under omrøring i 2-3 min.
  2. 2.Tilsæt væsken lidt ad gangen og under kraftig omrøring for at undgå klumper, og bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring over svag varme.
  3. 3.Hæld kogende vand over de snittede grøntsager, og lad dem trække i 2 min. Hæld vandet fra, og lad grøntsagerne dryppe af i en sigte.
  4. 4.Tilsæt grøntsager til sovsen, og lad den simre, til konsistensen er let tyk og cremet (ca. 5 min.).
  5. 5.Smag til med piskefløde, salt, peber, sukker og citronsaft og -skal. Server straks med et godt drys grofthakket brøndkarse!

Tip!

Varier kåltypen efter årstiden, prøv grønkål, savoykål eller hvidkål. Giv de grovere kåltyper en kort blanchering, inden de tilsættes sovsen.