»Kære forældre - giv nu jeres børn en chance i køkkenet«

Micki Cheng blev kendt i Den Store Bagedyst, men som GoCooks madambassadør banker hjertet under forklædet især for at få de små kokke i gang. Under coronakrisen lavede han og GoCook mad med Danmarks hjemsendte børn via livestream på Facebook

Micki Cheng bager og laver mad live med danske børn og unge på GoCooks facebookside.

Hvorfor er det vigtigt at få børnene ud i køkkenet?

»Det er en kæmpe mærkesag for mig. Jeg vil bare så gerne have, at børn og unge lærer at lave mad. Jeg håber, at de børn, der om nogle år skal flytte hjemmefra, ikke står og siger: Jeg skal have pasta med ketchup til aftensmad, eller også må jeg gå ned og købe en færdigret. Jeg håber, at vi får en generation, der siger: Jeg kan da godt lige bikse en boller i karry eller chicken tikka masala sammen – intet problem, det tager 25 minutter! Jeg vil gerne have, at børn får mad-mod, at de tør noget mere.«

Hvad skal forældrene gøre?

»Forældrene skal lade børnene prøve sig frem i køkkenet, så kan forældrene tage opvasken bagefter. Og ja, børnene roder, og ja, det kan tage lidt længere tid, men det er vigtigt. Hvis forældrene altid siger nej, så mister børnene interessen for at lave mad. Jeg bliver så ked af det, hver gang der er en mor eller far, der siger: »Det der kan du ikke lide.« Jeg får lyst til at sige: »Jamen, det skal du bare overhovedet ikke bestemme!«

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Stor interesse for nuggets og kage

Mens skolerne var lukkede, kunne børnene have madkundskab med Micki Cheng og GoCook, der er Coops madprogram for børn og unge. Og børnene ville gerne være med til at lave kyllinge-nuggets, kager og andet godt. Cirka 325.000 kiggede med i april, da Micki Cheng og en lille hjælper tog forklæder på

og sendte live på Facebook. Antallet af brugere på

gocook.dk og GoCooks app steg også med 100 procent i perioden.

Hvorfor tror du, at børnene var vilde med jeres livestream og GoCook under corona?

»Det er jo simpel mad, vi laver. Mad, som børnene kender, men med et GoCook-tvist, så vi kan stå inde for, at det er sundt. Børn kan godt lide pølsehorn, men så siger forældrene: »Jamen de skal da ikke have hvidt brød med pølser.« Nej, og det er derfor, at vi så f.eks. sniger fuldkornsmel i og grønt på toppen. Så det er lidt mere lødigt. Og ja, vi laver også pandestegte kyllingenuggets, men så er det med hjemmelavede kartofler til, for vi ved da godt, at børn gerne vil spise hotdogs og burgere, og derfor prøver vi at skrue på tingene, så de også får sund og nærende mad.

GOCOOKS LIVESTREAM FORTSÆTTER

Da mange børn er blevet glade for at lave mad digitalt, fortsætter GoCook med at livestreame på facebook-siden: GoCook by Coop. Find også de gamle livestreams som trin for trin-videoer på GoCooks You­Tube-kanal.

 

I forhold til at være med, når vi laver mad live, så har børn det her gåpåmod, og hvis du giver dem en gryde i hånden, så går de bare i gang – også selvom de aldrig har prøvet det før. Når vi livestreamer, er det råt, og hvis det går galt i mit køkken, er det bare sådan, det er. På GoCooks Facebook og på min private Instagram er der ofte børn, der sender billeder af en ret, de har lavet ud fra en af vores videoer, det bliver jeg så glad for. At der rent faktisk er nogle børn, der gider lave det, det er bare så fedt og giver så meget mening.«