Lam i ler som i Marokko
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | lammekølle, ca. 1 kg |
- | salt og peber |
4 stk. | fed revet hvidløg |
dl. | friskhakket koriander |
dl. | friskhakket persille |
1 stk. | pose safran |
2 tsk. | stødt spidskommen |
dl. | olivenolie |
2 stk. | løg |
300 g | couscous |
dl. | smuttede mandler |
dl. | rosin |
15 g | smør |
Sådan gør du
-
1Skær kødet fra benet, og skær det i ca. 5x5 cm store humpler.
-
2Læg kødet i bunden af gryden, og drys med salt og peber.
-
3Kom hvidløg, krydderurter, krydderier og olie i en skål, og bland.
-
4Vend nu krydderiblandingen med kødet i gryden.
-
5Snit løg i både, og vend med kødet.
-
6Sæt låget på, og sæt gryden i en kold ovn.
-
7Sæt ovnen på 225 grader, og lad kødet stege 45 minutter.
-
8Tag et stykke kød op, og se, om det er mørt og gennemstegt.
-
9Hvis ikke, skal det lige have lidt mere.
-
10Kog eller damp couscous efter anvisning på pakken.
-
11Rist mandler og rosiner i lidt smør.
-
12Kom couscous på et fad, og drys mandler og rosiner over.
-
13Sæt lergryden direkte på bordet, og server med couscous.